Štítky: Dorty, koláče, cukroví...

Sladké plněné rohlíčky bez kynutí

Sladké plněné rohlíčky bez kynutí

Potřebujete připravit něco rychlého sladkého k zakousnut? Zkuste sladké rohlíčky plněné některou ze tří náplní. S minimem úsilí získáte v krátkém čase dva plechy křehkých rohlíčků. Více...

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky
Zelenina
22. 5. 2018

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky

Většinou přemýšlíme, zda upéci koláč z rychlého těsta s práškem do pečiva, nebo rebarboru v klasickém křehkém máslovém těstě nebo dokonce nadýchnutém kynutém těstě. Víte co? Ono to jde i bez těsta! Více...

Dezerty do skleničky hotové v mžiku: Trifle, panna cotta, mousse

Dezerty do skleničky hotové v mžiku: Trifle, panna cotta, mousse

Stalo se to už každému – neočekávaná návštěva, která se ohlásí v lepším případě večer předem, nebo vůbec. Pro takové případy se vám jistě bude hodit trojice receptů, jejichž příprava vám nezabere hodiny, a přesto jimi oslníte. Stačí pár minut a noc v chladničce. Více...

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Rebarbora neboli reveň se svými růžolícími řapíky působí atraktivně a vyvolává dojem slaďoučké chuti. Pro opravdové gurmány však není tajemstvím její příjemně nakyslá chuť, která skvěle „sedne“ jak do lehkého dezertu nebo jako doprovod v podobě čatní k sýrům nebo masu. Více...

Šeříkové mámení: Připravte sirup, voňavý cukr či kandované květy

Šeříkové mámení: Připravte sirup, voňavý cukr či kandované květy

Omamná krása šeříku útočí ze všech stran. Půvabné a nápadné keře však kvetou jen krátce a brzy bude jejich sladká vůně pouze vzdálenou vzpomínkou. Uchovejte si ji v podobě sladkého sirupu, aromatického cukru nebo ozdobných jedlých květů. Více...

Zlaté nedělní bábovky: tvarohová, mramorová, kokosová

Zlaté nedělní bábovky: tvarohová, mramorová, kokosová

Koláče, dorty a různé dezerty jsou oblíbenou sladkou tečkou. Symbolem nedělní pohody u šálku kávy a nejvděčnějším moučníkem napříč generacemi však zůstává klasická bábovka. Její příprava je snadná, nezabere příliš času, ani po ní nemusíte mýt půlku vybavení kuchyně. Připravte si na víkend jednu z nich. Více...

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Až doteď jste si citron dávali maximálně do horkého čaje s medem? Pak se nechte přesvědčit, že se báječně hodí do dezertů, ale i do sušenek. Každé zakousnutí vás tak příjemně osvěží, což přijde vhod nejen v jarním období. Více...

Käsekuchen – německý tvarohový koláč

Käsekuchen – německý tvarohový koláč

Tvarohový či sýrový (protože technologicky je tvaroh druh sýra připraveného kyselým srážením s dohřevem a tedy se mezi sýry řadí) je velmi starý moučník. V antickém Řecku se používal jako svatební koláč a sladil se medem. Podle některých legend byl také podáván sportovcům na olympijských hrách pro doplnění energie. Více...

Velikonoční očista devíti bylinami

Velikonoční očista devíti bylinami

Dobové recepty na velikonoční pokrmy vedle jiného dokládají, že svého času bývala jarní očista organismu docela běžná a že Velikonoce pro ni byly nejlepší příležitostí. Některá jídla jako nádivky nebo zelené polévky měly obsahovat aspoň devět bylin. Používala se řeřicha, pažitka, kopřiva, pampeliška, popenec, sedmikráska, třeba i list fialky či jahodové listí, šťovík a další. Více...

Britské Velikonoce: Šachovnicový Battenberg a bochánky cross buns

Britské Velikonoce: Šachovnicový Battenberg a bochánky cross buns

Velikonoční svátky máme spjaté se spoustou dobrého jídla, na které se těší nejen ti, kteří poctivě drželi čtyřicetidenní půst. Zkuste si je letos zpestřit sladkostmi, jaké se podávají na britských ostrovech. Více...

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční beránek upomíná na poslední večer před odchodem Židů z Egypta a na obětované mladé beránky. Beránek se stal součástí večeře o svátku Pesach, kdy se jedl pečený s nekvašeným chlebem a hořkými bylinami. Více...

Veselé velikonoční vaření: zaječí lívance, mrkvičkové tousty a muffiny

Veselé velikonoční vaření: zaječí lívance, mrkvičkové tousty a muffiny

Vyzkoušejte lahodné recepty inspirované velikonoční náladou, třeba zaječí lívance, mrkvičkové tousty nebo ušatý pribináček. Jejich příprava bude bavit vás i děti a chutnat budou všem. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS