Štítky: hřib

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků
Houby
10. 8. 2017

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků

Srpen a září jsou tradiční hlavní sezonou, kdy se Češi rádi a často věnují sbírání hub. Pokud byste se však v současné chvíli rádi vrhli do nejbližšího lesa, vězte, že je zapotřebí mít několik základních znalostí houbařského světa. Více...

Léčivé houby: posilní vás, podpoří imunitu, pomohou při alergii
Zdraví
25. 11. 2016

Léčivé houby: posilní vás, podpoří imunitu, pomohou při alergii

Houby jsou nejen podivuhodné organismy, objekty houbařské vášně a základ výtečných pokrmů. Už od pradávna je lidé používali k léčení. Více...

Hřib smrkový, dubový, borový, bronzový: Poznáte je od sebe a víte, kde rostou?
Houby
23. 9. 2016

Hřib smrkový, dubový, borový, bronzový: Poznáte je od sebe a víte, kde rostou?

Navzdory názvu nemusí hřib smrkový růst jen pod smrky. Tento hojný hřib najdete i jinde. Hřib borový je naopak silně ohrožený a komu záleží na přírodě, nesbírá jej… Více...

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře
Receptář
16. 9. 2016

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře

Houbařská sezóna nabírá na obrátkách. Pokud občas váháte, co vlastně sbírat a co ne, s pomocnou rukou přichází podzimní speciál časopisu Receptář. V něm najdete velkého houbařského průvodce a mnoho dalších zajímavých tipů. Více...

Jak se fotí houby? A může být čirůvka chutnější než lanýž?
Houby
2. 10. 2015

Jak se fotí houby? A může být čirůvka chutnější než lanýž?

Jihočeši bývají velmi často velkými lokálními patrioty. Ing. Tomáš Papoušek, tvůrce krásného Atlasu hub z jižních Čech, který vydal před deseti lety vlastním nákladem, je jedním z nich. Více...

Vaříme z hub: šumavský strouhanec, hříbkové halušky, houbový boršč...
Houby
13. 9. 2015

Vaříme z hub: šumavský strouhanec, hříbkové halušky, houbový boršč...

A také houbové taštičky, pikantní hříbky, houbové klobásky, hubník, tatranský houbový špíz, bedlové bifteky a další čtenářské recepty a tipy na úpravu pokladů z houbařského košíku. Více...

Jak se kde chodí na houby
Zajímavosti
22. 8. 2015

Jak se kde chodí na houby

Také nemůžete dospat a už za rozbřesku pospícháte ranní rosou s košíkem v ruce a s kudličkou v kapse za houbovou vůní k lesu? Není divu, vždyť jsme národem houbařů. Ale jak chodí na houby sousedé Evropané, Číňané či Indiáni? Více...

Labužnické houbové recepty mykologa a kulináře Aleše Víta
Houby
17. 8. 2015

Labužnické houbové recepty mykologa a kulináře Aleše Víta

Zkušenosti, tipy a recepty uznávaného mykologa, profesionálního kulináře a autora výjimečných houbových receptů přicházejí v pravý včas! Více...

Houby jsou nesmrtelné: Při mykologickém bádání lze zažít úžasná dobrodružství
Houby
5. 6. 2015

Houby jsou nesmrtelné: Při mykologickém bádání lze zažít úžasná dobrodružství

Málokdo tak dokonale splňuje představu o vědci – vysoký, důstojný postarší muž s živýma očima Zdeněk Pouzar je dalším doyenem českých mykologů. Více...

Houbová zahrada: pěstování lesních hub, hříbků, lišek, kozáků…
Houby
22. 9. 2014

Houbová zahrada: pěstování lesních hub, hříbků, lišek, kozáků…

Pěstovat lze nejen žampiony a hlívu, ale i hříbky, kozáky, lišky, bedly. Jak houbám připravit vhodné prostředí, jak získat sadbu a jak se o ni starat? Více...

Mykorhiza, symbióza hub a stromů: Úspěšní houbaři znají její tajemství
Houby
29. 1. 2014

Mykorhiza, symbióza hub a stromů: Úspěšní houbaři znají její tajemství

Pod kterými stromy hledat hřiby, kozáky, křemenáče, čirůvky? Mykorhiza je nesmírně zajímavý přírodní jev, jehož znalost se vyplatí i při sběru hub. Více...

Receptář na leden: slivoně, konopí, červené pokojovky, pokoj za sklem…
Zajímavosti
2. 1. 2014

Receptář na leden: slivoně, konopí, červené pokojovky, pokoj za sklem…

První Receptář roku dvoutisícího čtrnáctého i během ledna osloví zahrádkáře, pěstitele a přátele přírody řadou témat. Některá se hodí hned, jiná poslouží později. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS