Štítky: máčení

Vyséváme rajčata: Jak si předpěstovat zdravé a silné sazeničky?

Vyséváme rajčata: Jak si předpěstovat zdravé a silné sazeničky?

Rajská jablíčka jsou velmi oblíbenou zeleninou. Pokud byste rádi sklízeli vlastní sladká a šťavnatá rajčata, zkuste to od semínka. Výhodou je veliký výběr odrůd i větší radost z pěstování. Více...

Jak na křehké ředkvičky?

Jak na křehké ředkvičky?

Pěstování ředkviček je velmi snadné. Patří mezi nejvděčnější kořenovou zeleninu, nabídnou sklizeň už měsíc po vysetí, za optimálních podmínek dokonce za tři týdny. A mladé jsou nejchutnější. Více...

Popcorn ze zahrádky, aneb jak si vypěstovat kukuřici na pražení

Popcorn ze zahrádky, aneb jak si vypěstovat kukuřici na pražení

V květnu můžete zasít kukuřici, pohlednou a užitečnou rostlinu, kterou nikdo nepřehlédne. Pokud si přejete domácí praženou, je třeba zvolit pukancovou odrůdu, jejíž zrna v hrnci s olejem pěkně pukají. Více...

Je čas vysít okurky. Jak připravit záhon a vypěstovat sazeničky?

Je čas vysít okurky. Jak připravit záhon a vypěstovat sazeničky?

Okurky jsou velmi vděčnou plodovou zeleninou – pár rostlin nás bude zásobovat spoustou křehkých, lahodných plodů po celé léto. Chuť čerstvě sklizené okurky je jedinečná… Více...

Namočte semínka do vody nebo do čaje, vyklíčí rychleji

Namočte semínka do vody nebo do čaje, vyklíčí rychleji

Semínkům může trvat dlouho, než se odhodlají vystrčit kořínek. Příroda je pojistila, aby neklíčila hned při první spršce. Proto je máčení prospěšné - dopřát jim můžete i bylinkový čaj. Více...

Raw food; recepty na syrovou stravu, po které se netloustne
Zelenina
4. 6. 2016

Raw food; recepty na syrovou stravu, po které se netloustne

Jeden z trendů zdravé výživy je založen na tezi, že syrové potraviny zlepšují trávení či termoregulaci a celkovou vitalitu, protože tepelná úprava v nich nezničí prospěšné látky, především enzymy a vitaminy. Více...

Výšivka jihočeskou perletí: rybí šupiny na halence, kabelce, kroji...
Na návštěvě
15. 8. 2015

Výšivka jihočeskou perletí: rybí šupiny na halence, kabelce, kroji...

Ludmila Dominová z Hluboké nad Vltavou vedle jiných ručních textilních technik, jako jsou síťování, krosienka, frivolitky, klasická výšivka, šitá krajka či paličkování, zvládla i unikátní výšivku z rybích šupin. Více...

Jak pěstovat a sklízet bulvový, naťový a listový celer?

Jak pěstovat a sklízet bulvový, naťový a listový celer?

Celer je jedna ze zelenin, která má výrazné příznivce i odpůrce. To však na jeho kvalitách nic nemění. Je zdravý a v kuchyni má široké využití. Více...

Fazolový dort, čočkový prejt a jiné recepty na jídla z luštěnin
Zelenina
17. 1. 2015

Fazolový dort, čočkový prejt a jiné recepty na jídla z luštěnin

Luštěniny, či také luskoviny, patřily mezi první rostliny, které člověk nejprve sbíral a brzy cíleně pěstoval. Bývaly základní potravinou, v podstatě nahrazovaly maso, jistě i díky tomu, že se dají různorodě upravit. Více...

Klíčky jako chutný a levný zdroj vitamínů. Jak snadno nakličovat?
Zdraví
16. 11. 2010

Klíčky jako chutný a levný zdroj vitamínů. Jak snadno nakličovat?

Pokud dáváte přednost přírodním vitamínům, vyzkoušejte klíčky a výhonky. Jsou koncentrátem zdraví prospěšných látek. Již malé množství čerstvých klíčků v jídelníčku může stravu doplnit o řadu důležitých složek. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS