Štítky: jáhly

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat
Zelenina
2. 2. 2019

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat

Pohanka a jáhly patří k mimořádně zdravým snadno stravitelným a posilujícím pokrmům. Nabízíme nejlepší osvědčené recepty čtenářů Receptáře: papriky a rajčata plněná jáhlami, pohanka s brynzou a další. Více...

Čas na jarní detoxikaci: Zažeňte únavu i nemoci
Zdraví
20. 3. 2017

Čas na jarní detoxikaci: Zažeňte únavu i nemoci

Málo sluníčka, méně pohybu a často i horší stravovací návyky. Zimní měsíce umí s naším tělem pořádně zamávat. Dopřejte si s jarem očistnou kůru, která nastartuje váš organismus. Více...

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Rádi byste nabídli dětem co nejzdravější stravu a nejste si jisti, čím začít? Nabízíme inspiraci na zdravá jídla, která si oblíbily děti v mateřské škole Semínko. Více...

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře
Zdraví
2. 3. 2017

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře

Jsou lehce stravitelné, pro žaludek přímo hojivé, plné minerálů. Když víte, jak je připravit, jsou navíc i chutné. Posnídáte-li je, dodají vám sílu na celé dopoledne. Více...

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Kdo jí zdravě, oceňuje jáhly, loupaná zrna prosa, jako zdroj řady živin prospěšných pro správné fungování lidského těla. A rovněž jako potravinu, kterou lze nasladko i naslano dochutit podle svých představ. Více...

Proso přišlo z Orientu: jáhlová kaše a jahelník nám prospívá již staletí
Zdraví
21. 12. 2014

Proso přišlo z Orientu: jáhlová kaše a jahelník nám prospívá již staletí

Proso, ač pochází z dalekých zemí, v kuchyni našich prababiček nikdy nechybělo. Věděly, že po jáhlové kaši je člověk plný energie, aniž by ho pokrm zatížil. Více...

Přírodní domácí strava pro psy a kočky: Co vše a jak jim podávat?
Psi a kočky
12. 2. 2014

Přírodní domácí strava pro psy a kočky: Co vše a jak jim podávat?

Jak by měla denní, vyvážená, přírodní a doma připravovaná strava vypadat? Měla by obsahovat maso, sacharidy, zeleninu, doplňkově i jogurt, ovoce, ořechy, bylinky… Více...

Krajové vánoční speciality: cukroví, pečivo, jáhlová polévka, kapr, kuře...

Krajové vánoční speciality: cukroví, pečivo, jáhlová polévka, kapr, kuře...

Recept na makové pečivo z Českých Budějovic připomíná zdejší pověstný bludný kámen. Říká se, že kdo kámen překročí, zabloudí. Je zasazen do dlažby na náměstí, poblíž Samsonovy kašny, v místech bývalého popraviště. Více...

Kaše: nastavovaná, polenta, z brambor, pohanky, rýže, cizrny
Maso a přílohy
16. 2. 2013

Kaše: nastavovaná, polenta, z brambor, pohanky, rýže, cizrny

Vařila myšička kašičku na železným rendlíčku. Nebo na zeleném? Tomu dala, tomu víc, tomu málo, tomu nic. A ten malý utíkal do komůrky na brambůrky. Nebo tam běžel myšáček schovat čumáček? A kterou kaši vařila? Více...

Vyzkoušejte zdravé a chutné proso: jáhly na talíři i na zahradě
Užitková zahrada
21. 12. 2010

Vyzkoušejte zdravé a chutné proso: jáhly na talíři i na zahradě

Jáhlová kaše je chutná příloha i sladký dezert. Je lehce stravitelná, plná minerálů pro zdravé vlasy a pleť. Jáhly jsou vyloupaná zrna prosa, dávné kulturní plodiny, kterou můžete pěstovat na zahradě. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS