Štítky: Vaření a recepty

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Když k vám míří neohlášená návštěva, chcete narychlo připravit moučník ke kávě nebo pokud nechcete naopak přijít na větší sešlost s prázdnou, je tu právě pro vás záchrana v podobě litého perníku. Nezabere vám ani hodinu, suroviny můžete mít stále doma – a nadto vám opravdu bude chutnat. Aby byl nadýchaný, nezapomeňte na dobrá vajíčka a přidávejte jedině kvalitní holandské kakao. Více...

Cassoulet vás zahřeje: francouzské masové fazole

Cassoulet vás zahřeje: francouzské masové fazole

Už podle názvu (čti kasule) najdete tuto delikatesu ve Francii, konkrétně na jejím jihozápadě. „Cassoule“ je pak potřebná kameninová mísa, která se používá na zapékání celého pokrmu. Jde o hutné a výživné jídlo, jehož hlavní složkou jsou bílé fazole a maso, nejčastěji vepřové, kachní nebo husí, existuje ale i varianta se skopovým. Přestože by se vám mohla zdát jeho příprava složitá, stačí jen mít suroviny a pár hodin času. Odměnou vám bude skvělé jídlo pro velkou společnost. Více...

Podzimní polévky: kukuřičná, z červeného zelí, topinamburová

Podzimní polévky: kukuřičná, z červeného zelí, topinamburová

Nastupující chladné počasí spolehlivě překonáte s pomocí vydatných zeleninových polévek či krémů. Kromě toho, že vám opravdu budou chutnat, prospějete i svému zdraví. Kukuřičná polévka je malou energetickou bombou díky glukóze, krém z červeného zelí dodá vitamin C, „nakopne“ váš metabolismus a topinambur pomůže snížit cholesterol. Která z nich se stane vaším favoritem? Více...

3 lehké a levné večeře z konzervovaného tuňáka

3 lehké a levné večeře z konzervovaného tuňáka

Nepsané pravidlo lékařů a výživových poradců říká, že bychom měli aspoň jednou do týdne mít na jídelníčku rybu. Pokud jste si tedy lámali hlavu nad tím, jak ji do sebe dostat, řešením je tuňák. V případě tuňáka totiž máte záruku, že nezatíží vaši ruku při nákupu, ani vaši peněženku. A za čtvrt hodiny můžete večeřet. Získáte navíc i skvělý zdroj bílkovin a mořské ryby v jednom. Více...

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Ty nejjednodušší věci chutnají nejlépe. Tohle pravidlo platí beze zbytku v případně klasického rychlého dezertu k čaji – crumble. Potřebujete totiž jen zapékací mísu, ovoce a trochu surovin na drobenku. Do hodiny máte dezert na stole. Máte chuť na jablka, nebo hrušky, ostružiny, nebo lehce dekadentní crumble s čokoládou? Vyzkoušejte, který bude váš favorit. Více...

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Těsta na štrúdly, které zvládne každý

Těsta na štrúdly, které zvládne každý

Závin nebo štrúdl s jablky a skořicí je snadný moučník na víkend, který máte hotový v podstatě hned. Stačí mít doma pár surovin a ve chvíli si můžete pochutnávat na křehkém těstě se sladkou náplní. Upéct štrúdl podle následujících receptů je totiž opravdu hračka. Více...

Zdravé sladké svačiny do práce i do školy

Zdravé sladké svačiny do práce i do školy

Co si budeme nalhávat, nejen děti mají rády na svačinu sladkosti. Abyste jim (a možná i sobě) dopřáli zdroj rychlých a chutných cukrů a jejich zdraví neutrpělo, vyzkoušejte naše jednoduché recepty. Více...

Nejlepší králičí recepty: na česneku, na smetaně, s hořčicí
Maso a přílohy
30. 8. 2018

Nejlepší králičí recepty: na česneku, na smetaně, s hořčicí

Nedělní oběd, s kterým není moc práce a bude chutnat? Králíka se vyplatí mít v domácích zásobách nebo ho jen přihodit v obchodu do nákupního košíku. Jeho přípravou nestrávíte celé dopoledne, a přesto si pochutnáte – králičí maso je neutrální, s minimem cholesterolu a dobře stravitelné. Více...

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Při zpracování potravin vám v kuchyni zůstane spousta odpadu a ten skončí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Je to velká škoda, neupotřebené kousky mohou posloužit pro výrobu pochutin, které jinak za drahé peníze kupujete. Jak šikovně a chytře využít zbytky z kuchyně? Více...

Recept na domácí hořčici: máte ji hotovou raz dva

Recept na domácí hořčici: máte ji hotovou raz dva

Že nevidíte příliš důvod, abyste se namáhali s výrobou domácí hořčice, když vám kupovaná neudělá díru do peněženky? Zaprvé – nejde o žádnou namáhavou a nákladnou záležitost, zadruhé – budete mít jistotu o složení a zatřetí – dochutíte si ji k dokonalosti právě tak, jak ji máte nejradši. Více...

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?
Nápoje
18. 8. 2018

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?

Léto ještě nekončí a horkých dnů máme před sebou více než dost. Přestože většina lidí se snaží osvěžit zmrzlinou nebo ledovým pitím, jídla a nápoje, která skutečně ochladí vypadají jinak. Co si dát, aby nám ve vedrech bylo lépe? Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS