Štítky: Vaření a recepty

Vánoční cukroví bez cukru? Jde to!

Vánoční cukroví bez cukru? Jde to!

Každý rok pečete to samé a pak se při lednu nestačíte vejít do oblečení? Ať už chcete letošní svátky pojmout střídměji nebo zkrátka chcete vyzkoušet cukroví jinak, na následujícím cukroví nepoznáte rozdíl.
Více...

Trojice nejlepších plněných vánočních košíčků

Trojice nejlepších plněných vánočních košíčků

Pokud vás klasické vykrajované cukroví tak trochu nudí a budete mít rádi na svátečním stole něco speciálnějšího, vyzkoušejte mini cukroví. Košíčky přitahují nejen pohledy, protože je na nich vidět vaše pečlivá práce, ale přitahují i čokoládovou polevou, pod kterou můžete objevovat různé příchutě. Stačí mít vhodné formičky a můžete být za mistra. Více...

Šikovní pomocníci do kuchyně aneb Vaření je zábava

Šikovní pomocníci do kuchyně aneb Vaření je zábava

V předvánočním čase více než kdy jindy oceníte armádu drobných pomocníku do kuchyně, kteří usnadní čištění a přípravu zeleniny, vykouzlí dokonalé těstoviny nebo pomohou s vánočním pečením. Inspirujte se našimi tipy a vyberte si pro sebe nebo pro své blízké. Více...

Znáte podvodnice? Speciální cukroví, které kyne pod vodou

Znáte podvodnice? Speciální cukroví, které kyne pod vodou

Recept na nejjednodušší cukroví? Právě jste ho našli. Křehké, nadýchané cukroví, které je sladké jen díky poprašku moučkového cukru. Bonusem těsta, jež vám vykyne pod vodou, je naprosté minimum ingrediencí. A když vydržíte čtyři pět dní, bude se vám tohle sněhobílé cukroví přímo rozplývat na jazyku. Více...

Luxusní vánoční cukroví

Luxusní vánoční cukroví

Chcete uznání svého mnohdy náročného a mnohahodinového úsilí při přípravě vánočních sladkostí? Aby si vaše cukroví opravdu nikdo nespletl a vaše výtvory skutečně vynikly na svátečním stole, stačí přitom pár tipů na dekoraci – zkuste zlatavý třpyt, jedlé diamanty anebo čokoládové lanýže se šampaňským. Více...

Recept na skvělé medvědí pracny

Recept na skvělé medvědí pracny

Medvědí pracny, či jen krátce pracny, patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví v našich domácnostech. Co je na něm lákavé není jen chuť, ale také velmi snadná příprava. Plnění do formiček hravě zvládnou i děti. Pracny upečte už teď, ať se stačí do Vánoc dobře odležet a zkřehnout. Více...

Vánoční perníková chaloupka - recept a fotonávod

Vánoční perníková chaloupka - recept a fotonávod

Kdo má na Vánoce na stole perníkovou chaloupku, platí za profesionála. Přitom upéct a sestavit sladký domeček není nic zase tak složitého. S naším podrobným návodem a praktickými tipy to zvládnete bez stresu a v mezičase můžete popíjet svařené víno nebo balit dárky pod stromeček. Více...

Konfitovaná stehna: Svatomartinská husa jinak
Maso a přílohy
24. 11. 2018

Konfitovaná stehna: Svatomartinská husa jinak

Svatomartinské hody jsou už nějakou chvíli za námi, neznamená to ale, že se musíte vzdávat husí hostiny – obzvlášť když vám tolik husí maso chutná. Máme pro vás ideální způsob přípravy, s nímž ve sváteční čas ohromíte. Jakkoli zní slovo konfitování složitě a náročně, opak je pravdou. Odměnou vám bude šťavnaté maso odpadávající od kosti, a kdybyste náhodou chtěli pár stehen uchovat pro návštěvu – konfitování vám stejně jako našim prababičkám udělá tu nejlepší službu. Více...

Nejlepší domácí pudink a jak na něj

Nejlepší domácí pudink a jak na něj

Jídlo do nepohody, anglicky comfort food – sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou a lahodnou chutí. Pudinkem, který naservírujete s čerstvým nebo povařeným ovocem a dobrými piškoty jen tak někdo nepohrdne. Ať už chcete utišit děti nebo rychle uvařit lehký dezert po večeři, pudink nezklame. Zkuste ale pro jednou vynechat sypkou směs a uvařte svůj vlastní od základu. Překvapí vás, jak snadné – a výborné – to je. Více...

Shepherd’s Pie - ochutnejte ovčácký koláč
Maso a přílohy
29. 10. 2018

Shepherd’s Pie - ochutnejte ovčácký koláč

Za ovčáckým koláčem nehledejte žádné ovoce nebo cukr. Neuvěřitelně jednoduché jídlo původem z Irska se servíruje z jedné zapékací mísy, zahřeje a potěší velkou společnost nebo celou rodinu. Základní suroviny – maso, zeleninu a brambory – máte přitom určitě doma. Více...

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Jak potěšit děti, když se ptají po oslavě Halloweenu a vydlabaná dýně jim nestačí? Pokud nechcete trápit svou peněženku, ani svou hlavu složitými postupy a přitom rychle připravit malé pohoštění místo kupovaných sladkostí, pusťte se do našeho tematického menu – servírovat budete otrávená jablka, zafačované usekané prsty, pohřební cupcaky nebo minipizzy s krví, děsivé dekorace doplní vydlabané rozezlené papriky a banánoví duchové. Více...

Naučte se jednoduchý marocký tažín z kuřecího masa
Maso a přílohy
20. 10. 2018

Naučte se jednoduchý marocký tažín z kuřecího masa

To nejšťavnatější maso s nejvoňavější omáčkou a zeleninou, která drží tvar a chuť. Jakmile jednou jídlo připravené v typické špičaté nádobě ochutnáte, budete ho chtít zas a znovu. Nejde přitom o nic víc než dobré suroviny, zapékací nádobu a trochu trpělivosti. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS