Štítky: Vaření a recepty

Estragon na zahradě i na talíři: hořčičný dip i limonáda

Estragon na zahradě i na talíři: hořčičný dip i limonáda

Pelyně kozalec známý jako estragon vytváří vysoké keře o výšce 80-120 cm. Má čárkovité listy světle zelené barvy. Je úzce spojen hlavně s francouzskou a arménskou kuchyní. Více...

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf
Maso a přílohy
20. 7. 2018

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf

Pokud se počítáte mezi milovníky rýže, pak by vám neměly uniknout dvě vynikající speciality, které jsou jako stvořené pro léto. Nejde přitom o nic složitého, natož nákladného, rýži totiž nemusíte složitě ochucovat, o to se postará zelenina a kvalitní vývar. Podle toho, jaké přidáte koření, získáte buď paellu, nebo pilaf. Více...

Kokosové mléko v receptech: kari omáčka, kaše i buchty

Kokosové mléko v receptech: kari omáčka, kaše i buchty

Chcete nahradit tradiční kravské mléko a sójová vám nechutnají? Skvělou alternativou je mléko kokosové, které je běžně k dostání. Kromě toho, že je výborné pro vaše zdraví jen tak po skleničce, můžete s ním vařit i péct. Více...

Jak pěstovat muchovník a jak jej využít v kuchyni

Jak pěstovat muchovník a jak jej využít v kuchyni

Stále častěji jsou v hledáčku pozornosti pěstitelů muchovníky. Ne nadarmo se jim přezdívá indiánské borůvky. Plody muchovníku jsou vzhledově i vzrůstově borůvkám velmi podobné. Na pěstování jsou tyto keře nenáročné a navíc patří mezi dlouhověké. Více...

Nejlepší müsli? Upéct domácí granolu je hračka

Nejlepší müsli? Upéct domácí granolu je hračka

I ti největší odpůrci sladkého zdravého snídání nepohrdnou křupavou, sladkou směsí ořechů, vloček, semínek a koření. S kupovaným zapékaným müsli ale bohužel sníte množství bílého cukru a tuků, které mají ke zdravé snídani daleko. Přitom nepotřebujete ani hodinu a můžete si přesně vybrat každou přísadu a bude vám chutnat nejvíc. Domácí granola je skvělá i jako dárek pro vaše blízké. Více...

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Rádi byste z těchto letních plodů v kuchyni vykouzlili něco originálnějšího než koláč nebo marmeládu? Vyzkoušejte božský francouzský toast s broskvemi ke snídani, jako předkrm si užijete grilované broskve s kozím sýrem a skvělou lehkou letní večeří představuje salát s broskvemi a mandlemi. Více...

Smoothie: Rychlá a zdravá alternativa snídaně
Ovoce
4. 7. 2018

Smoothie: Rychlá a zdravá alternativa snídaně

Zaspat se „podaří“ čas od času každému. Přesto byste takovou událost neměli automaticky připočítat k důvodům, proč musíte vynechat snídani. Ta je důležitá nejen, pokud si hlídáte váhu nebo byste rádi nějaká kila shodili, ale podstatná je i hydratace a množství vitaminů z čerstvého ovoce. To je právě v plné sezoně, tak jej využijte a připravte si bleskovou snídani rozmixovaným smoothie, které můžete vypít po cestou do práce. Více...

Ovládněte to nejlepší z mexické kuchyně: fajitas a chilli con carne

Ovládněte to nejlepší z mexické kuchyně: fajitas a chilli con carne

Mexická kuchyně a její jídla k létu zkrátka patří. Pikantní chilli con carne obstojí s rýží jako skvělý nedělní oběd. Fajitas, proužky masa s paprikami, zvládnete snadno připravit k večeři. Více...

Speciality korejské kuchyně: Nudle nängmjon a kimchi

Speciality korejské kuchyně: Nudle nängmjon a kimchi

Chladivá polévka na léto není jen rajčatové gazpacho. Až z Koreje pochází tradiční studené jídlo, které je někde na půli cesty mezi hlavním jídlem a vydatnou polévkou. Připravte si ji do zásoby na dlouhá horká odpoledne a nezapomeňte na nakládané pikantní zelí. Více...

Tymián v kuchyni i přírodní lékárničce
Okrasná zahrada
16. 6. 2018

Tymián v kuchyni i přírodní lékárničce

Tymián nadchne jak kulinářské nadšence, tak milovníky přírodní medicíny. Jeho nezaměnitelná silná vůně je proslulá, stejně jako jeho dezinfekční účinky a specifická chuť. Více...

Bezobalová domácnost Zero Waste

Bezobalová domácnost Zero Waste

V době, kdy velryby umírají na přemíru pozřeného plastového odpadu hromadícího se v mořích a oceánech, je nadmíru důležité zamyslet se nad naším hospodařením s plasty a odpady obecně. Měli bychom si uvědomit, že plasty jsou všeobecným nebezpečím a zaměřit se na bezobalové hospodaření. Zkuste to i vy doma, není to tak složité. Více...

10 nejčastějších chyb při grilování: Děláte je také?

10 nejčastějších chyb při grilování: Děláte je také?

Ze steaku, který je vysušený nebo ho musíte zdlouhavě žvýkat, nemá nikdo ten pravý požitek. Maso bez šťávy a chuti, připálené, nebo nedodělané. Stalo se to aspoň jednou každému, kdo se rozhodl grilovat. Připravili jsme přehled nejčastějších chyb při grilování a rady, jak  se jich vyvarovat. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS