Štítky: Vaření a recepty

Bílý chřest do polévky, zelený na másle se ztraceným vejcem

Bílý chřest do polévky, zelený na másle se ztraceným vejcem

Nejchutnější část chřestu je jeho charakteristická zelená špička. Jak ale tuto zeleninu podávat? Pryč jsou doby, kdy jste mohli ochutnat chřest z konzervy obtočený smutným plátkem slaniny jako přílohu k masu. Chřest hraje chutěmi a spolu se ztraceným vejcem v našich receptech vám předvede to nejlepší. Více...

Rychlé a zdravé snídaně pro štíhlou linii

Rychlé a zdravé snídaně pro štíhlou linii

Snídaně je základ nejen v hubnoucím jídelníčku. Dochází vám fantazie nebo si nevíte rady s přípravou rychlých a zdravých ranních jídel? Vyzkoušejte některý z našich receptů, které vás po ránu nejen zasytí, ale dodají vyváženou porci energie a živin. Více...

Sandwich, nebo sendvič? Nejlepší svačina nebo lehká večeře

Sandwich, nebo sendvič? Nejlepší svačina nebo lehká večeře

Dva plátky chleba, mezi nimi šunka, sýr, zelenina a jiné druhy náplní. Sendvič je skvělá alternativa, když nemáte čas nebo chuť na velký oběd nebo večeři. Navíc se dá snadno vzít kamkoli s sebou. A že je přímo jako stvořený do horkého počasí, si můžete vyzkoušet s našimi jednoduchými recepty. Více...

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Až doteď jste si citron dávali maximálně do horkého čaje s medem? Pak se nechte přesvědčit, že se báječně hodí do dezertů, ale i do sušenek. Každé zakousnutí vás tak příjemně osvěží, což přijde vhod nejen v jarním období. Více...

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Že už naplno propuklo jaro, je jasné nejen podle teplého počasí se sluníčkem, ale třeba i podle zelených trsů medvědího česneku. Kde ho sbírat, když nechcete kupovaný, a jak si s ním v kuchyni poradit? Více...

Boloňské špagety? Domácí chutnají nejlépe

Boloňské špagety? Domácí chutnají nejlépe

Za svou krásu prý vděčí Sophia Loren jedinému – špagetám. Pokud jde o špagety s boloňskou omáčkou, tedy masové ragú s tomatovým základem, každé sousto minimálně vyvolá úsměv na tváři. Kvůli pokladu italské kuchyně nechoďte do drahých restaurací, s naším receptem si získá pravidelné místo na vašem stole. Více...

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně
Zelenina
7. 3. 2018

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně

I při zachování co nejlepších podmínek má uskladněné ovoce a zelenina jen omezenou životnost. Jak zpracovat poslední nálož loňské úrody, která se ještě krčí v bedýnkách? Více...

Éčka na talíři: Pomoc nebo zhouba?
Maso a přílohy
27. 2. 2018

Éčka na talíři: Pomoc nebo zhouba?

Studujete pečlivě drobná písmena na obalech potravin a děsí vás éčka? Proč se vůbec do potravin přidávají? Je potřeba řešit škodlivost látek přidávaných do potravin nebo je to přeceňované riziko? A jaké potraviny prospějí zdraví nejvíce? Více...

Čerstvé vitamíny z domácích zdrojů: Rukolu snadno vypěstujete za oknem

Čerstvé vitamíny z domácích zdrojů: Rukolu snadno vypěstujete za oknem

Tělo v zimě přímo volá po pořádné dávce vitamínů z čerstvé zeleniny a ovoce. V obchodech najdeme všemožné druhy, ale ne moc šťavnaté a často dovezené přes půl světa. Přitom i doma můžete v zimě sklízet výtečnou rukolu, která podporuje zdravé trávení a skvěle vás vyzbrojí vitamíny a minerály. Její pěstování je až dětsky snadné, tak neváhejte. Více...

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Koření a bylinky jsou neocenitelnými pomocníky nejen při dochucování jídel. Působí léčivě, posilují organismus, podpoří imunitu, odstraní únavu i provoní byt. Některé dokážou dobře naladit, povzbudit romantickou atmosféru i posílit tělesnou touhu. Využijte pomocné ruky z přírody a připravte si voňavý a chutný Valentýn. Více...

Proč vsadit na indukci? Vaření na ní je bezpečné, rychlé a úsporné

Proč vsadit na indukci? Vaření na ní je bezpečné, rychlé a úsporné

Bezpečnější, rychlejší a čistší vaření, to učarovalo všem majitelům indukčních varných desek. I když profesionálové dávají stále přednost plynovým varným deskám, české domácnosti se pomalu orientují na indukční vaření. Většina těch, co vyzkoušeli rozdíl mezi vařením na plynu a na indukci, dává přednost právě vaření na indukční desce.   Více...

Umami: zázračná pátá chuť skrývá glutamát

Umami: zázračná pátá chuť skrývá glutamát

Sladká, slaná, hořká a kyselá, to jsou čtyři základní lidské chutě. Existuje však i cosi dalšího, pátá chuť umami. Receptory pro tuto chuť vnímají v jídle obsaženou kyselinu glutamovou a její soli glutamany. Mnoha lidem okamžitě naskočí výstražné světlo: glutaman je látka cizorodá a škodlivá, uměle přidávaná do jídel. Jak je to s jeho škodlivostí doopravdy a co o něm možná nevíte? Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS