Štítky: bílkoviny

Pískavice řecké seno, koření a lék
Zdraví
24. 2. 2019

Pískavice řecké seno, koření a lék

Semena pískavice mají typické, ostré aroma a hořkou chuť. Používají se na dochucení pokrmů i v kořenicích směsích, například v čubrice. Dovede také hojit, posilovat tělo i snižovat krevní tlak. Více...

Jak zajistit, aby kočka a pes spolu v jedné domácnosti dobře vycházeli
Psi a kočky
27. 11. 2018

Jak zajistit, aby kočka a pes spolu v jedné domácnosti dobře vycházeli

Mít se k sobě jako pes a kočka zrovna pro většinu z nás nepředstavuje úplný vztahový ideál, spíš jeho opak. Často však spolu pes a kočka vycházejí natolik dobře, že bychom jim málem jejich vztah záviděli. Co všechno je třeba udělat pro to, aby stejně dobré vztahy zavládly i mezi našimi domácími mazlíčky? Více...

Rychlé a zdravé snídaně pro štíhlou linii

Rychlé a zdravé snídaně pro štíhlou linii

Snídaně je základ nejen v hubnoucím jídelníčku. Dochází vám fantazie nebo si nevíte rady s přípravou rychlých a zdravých ranních jídel? Vyzkoušejte některý z našich receptů, které vás po ránu nejen zasytí, ale dodají vyváženou porci energie a živin. Více...

Zdraví z moře: Jak nám mohou pomoci mořské řasy?
Zdraví
3. 3. 2018

Zdraví z moře: Jak nám mohou pomoci mořské řasy?

Rostou v mořské vodě, která je skladbou minerálů a stopových prvků blízká našim tělesným tekutinám. Jsou přírodním multivitaminem, zdrojem prospěšných enzymů a vlákniny, působí detoxifikačně. Více...

Je mléko zdravé?
Zdraví
18. 1. 2018

Je mléko zdravé?

Pít je, či nepít, to je to oč tu běží... Okolo mléka a mléčných výrobků se v posledních letech vyrojila spousta polopravd, pokusme se je uvést na pravou míru. Více...

Jídelníček jako prevence osteoporózy: Přidat vápník nestačí
Zdraví
13. 1. 2018

Jídelníček jako prevence osteoporózy: Přidat vápník nestačí

Osteoporóza je nemoc způsobená ztrátou minerálu vápníku, což má za následek oslabení kostí až zlomeniny. Je to jedna z nejčastějších nemocí spojených se stářím a postihuje mnohem více ženy než muže. Více...

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Podzim je čas dozrávání a sklízení. Kromě ovoce a zeleniny nezapomeňte na ořechy, zdroj zdravých tuků, cenných bílkovin a minerálů. Prospějí vašemu cévnímu sytému, posílí imunitu a dodají energii. Jak sklízet a uchovávat ořechy, aby co nejdéle vydržely? Více...

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Nejen Velikonoce jsou s nimi spjaty. Co vše nám poskytne „obyčejné“ vejce? Jak využít vařená vajíčka, jak připravit vejce plněná, ztracená či vejce v porcelánu? Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Jídelníček našich miláčků: Proč nemůže kočka totéž, co pes?
Psi a kočky
14. 3. 2017

Jídelníček našich miláčků: Proč nemůže kočka totéž, co pes?

Když uděláte ze psa načas vegetariána, fatální následky to mít nebude. Kočku můžete touhle stravou i zabít. Prozradíme vám, proč jsou kočky tak vybíravé a jaké složení žrádla je pro ně ideální. Více...

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře
Zdraví
2. 3. 2017

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře

Jsou lehce stravitelné, pro žaludek přímo hojivé, plné minerálů. Když víte, jak je připravit, jsou navíc i chutné. Posnídáte-li je, dodají vám sílu na celé dopoledne. Více...

Mladé fazolky zpestří letní jídelníček: vařené, smažené i grilované
Zelenina
8. 7. 2016

Mladé fazolky zpestří letní jídelníček: vařené, smažené i grilované

Fazolové keříky mají pohledné listy, pěkně kvetou a přinášejí velký užitek v kuchyni. Stálý přísun čerstvých zelených lusků ocení naše zdraví i chuťové buňky. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS