Štítky: cukr

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky
Zelenina
22. 5. 2018

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky

Většinou přemýšlíme, zda upéci koláč z rychlého těsta s práškem do pečiva, nebo rebarboru v klasickém křehkém máslovém těstě nebo dokonce nadýchnutém kynutém těstě. Víte co? Ono to jde i bez těsta! Více...

Šeříkové mámení: Připravte sirup, voňavý cukr či kandované květy

Šeříkové mámení: Připravte sirup, voňavý cukr či kandované květy

Omamná krása šeříku útočí ze všech stran. Půvabné a nápadné keře však kvetou jen krátce a brzy bude jejich sladká vůně pouze vzdálenou vzpomínkou. Uchovejte si ji v podobě sladkého sirupu, aromatického cukru nebo ozdobných jedlých květů. Více...

Nadměrná konzumace cukrů a její důsledky
Zdraví
9. 3. 2018

Nadměrná konzumace cukrů a její důsledky

Cukr a jeho vliv na zdraví je časté a hojně diskutované téma. Jak vlastně cukr škodí zubům? Co je cukrovka a jak vzniká? Proč konzumace „prázdných“ kalorií vede k obezitě? Více...

Domácí müsli tyčinky: Sladké zdravěji

Domácí müsli tyčinky: Sladké zdravěji

Zapomeňte na přeslazené, zaručeně „zdravé“ müsli tyčinky z obchodu. Daleko lepší si snadno připravíte doma, stačí jen pár surovin. Hotové budou za chvilku a stejně rychle je i sníte. Dobrotou plnou ovesných vloček, ovoce a oříšků uspokojíte chuť na sladké a neprohřešíte se zdravé výživě. Více...

Domácí špaldové sušenky s javorovým sirupem: chutné, zdravé a rychlé

Domácí špaldové sušenky s javorovým sirupem: chutné, zdravé a rychlé

Pochutnají si na nich dospělí i děti, přitom tělu nepřináší pouze prázdné kalorie, ale řadu cenných látek a mají nízký glykemický index. Jejich příprava je snadná, dokřupava jsou upečené za 10 minut. Více...

Nástrahy při hubnutí: které potraviny jsou opravdu zdravé?
Zdraví
14. 1. 2018

Nástrahy při hubnutí: které potraviny jsou opravdu zdravé?

Rozhodnutí zhubnout, zlepšit životní styl nebo ozdravit jídelníček. Tak vypadá novoroční předsevzetí u mnoha z nás. Nenechte se lapit do pasti zdravě se tvářících potravin a módních diet. Spousta z nich odlehčí hlavně vaší peněžence a nic dobrého z nich nezískáte. Více...

Čím nahradit cukr v jídle? Dejte si pozor na zdánlivě zdravé alternativy

Čím nahradit cukr v jídle? Dejte si pozor na zdánlivě zdravé alternativy

Vymýtit cukr z jídelníčku je moderní trend zdravé výživy. Sladkého se však nechceme vzdát, a proto hledáme různé alternativy, čím cukr v jídle nahradit. V dobré víře tak do těla dostáváme často dosti problematické látky, které našemu organismu neprospívají. Jak se vyznat v džungli doporučení výživových poradců a marketingových triků výrobců cukrovinek? Více...

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Je sladký, šťavnatý a voňavý, plný ovoce, karamelu, medu a oříšků. V italském svátečním dortíku převládají tyto dary nad moukou a cukrem, proto je pochoutkou výjimečné chuti i vysoké nutriční hodnoty. Více...

Cukr, bílý jed?
Zdraví
30. 10. 2017

Cukr, bílý jed?

Že nadměrná konzumace cukru škodí lidskému zdraví, o tom snad nikdo nepochybuje. Cukr je veřejným nepřítelem číslo jedna, démonickým zabijákem a spouštěčem mnoha chorob. Podívejme se ale na téma cukru střízlivým pohledem, ujasněme si základní pojmy a naučme se s cukrem zacházet tak, aby pracoval v náš prospěch. Více...

Jak získat pálenku z vlastního ovoce?
Nápoje
22. 10. 2017

Jak získat pálenku z vlastního ovoce?

Domácí výrobu lihu a tedy i pálenky z ovocného kvasu zakazuje zákon. Nicméně o možnost ochutnat lahodný mok připravený z vlastního ovoce nás zákonodárci nepřipravili. Jak postupovat? Více...

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy
Maso a přílohy
22. 10. 2017

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy

Aromatický med je nevšední přísadou do sladkých i slaných pokrmů, dá se použít prakticky do všech jídel a dezertů. Obyčejný cukr dodá sladkost, med v sobě nese chutě a vůně tisíců květů. Využijte ho při přípravě medové dýně, šunky s medovou kůrčičkou, při přípravě marinád a salátových dresingů. Vpusťte delikátní nádech této výborné suroviny i do své kuchyně. Více...

Sbalte si svých pět švestek - do baťohu i do kabelky. Prospějí vám
Zdraví
1. 10. 2017

Sbalte si svých pět švestek - do baťohu i do kabelky. Prospějí vám

Ovoce dodá rychlou energii, vitamíny i minerály, a přitom nezatíží. Sušené je ideální i na výlety, a hvězdnou jsou v tomto ohledu švestky. Pomáhají při zácpě i oteklých nohou, posilují kosti… Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS