Štítky: dřepčík

Dřepčíci, skákající brouci: Jak před nimi chránit zeleninu?

Dřepčíci, skákající brouci: Jak před nimi chránit zeleninu?

V posledních letech se na zahradě často setkáváme s drobnými „skákajícími broučky“. Mohou zeleninu napadat na jaře, v létě a také poškodit poslední výsevy ředkviček či čínského zelí. Více...

Jak chránit rostliny bez chemie? Pomůže lep, olej i textilie

Jak chránit rostliny bez chemie? Pomůže lep, olej i textilie

S láskou pěstované rostliny je třeba chránit před škůdci a chorobami. Když však vyhubíme se škůdci i jejich přirozené nepřátele, vrátí se nevítaní hosté s o to větší silou. Více...

Pěstování brokolice: od semínka ke sklizni

Pěstování brokolice: od semínka ke sklizni

Brokolice má vyšší obsah vitamínů i minerálů než květák, přitom ji vypěstujete snáze. Je otužilá a můžete ji vysévat i sklízet časně. S čerstvě sklizenými poupátky ze záhonu bude vaření jedna radost. Více...

Za bezsrdéčkovitost, vyslepnutí košťálovin, může nedostatečná výživa i savý hmyz

Za bezsrdéčkovitost, vyslepnutí košťálovin, může nedostatečná výživa i savý hmyz

Loni mé kedlubny postihla neznámá choroba či je napadnul nějaký škůdce. Rostliny měly podivně zkadeřavělé a jakoby vykousané listy a vůbec nevytvořily bulvy. Více...

Pěstování hlávkové kapusty pro sklizeň od jara do zimy

Pěstování hlávkové kapusty pro sklizeň od jara do zimy

Kapusta je zelenina velmi chutná, neobyčejně zdravá a v kuchyni má široké uplatnění. Vlastní čerstvé hlávky plné vitamínů můžete sklízet od května do ledna, pokud zvolíte vhodné odrůdy a způsob pěstování. Více...

Jak si vypěstovat a sklidit vlastní křehké a zdravé zelí?

Jak si vypěstovat a sklidit vlastní křehké a zdravé zelí?

Zelí je poklad, kteří nám předali naši předci. I nám může po celé léto, a především na podzim i v zimě sloužit jako chutná, levná a nadmíru zdravá zásobárna vitamínů. Výtečných jídel lze ze zelí vytvořit nespočet a z vlastního chutnají nejlépe.   Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS