Štítky: obranyschopnost

Vlašské ořechy, sváteční mlsání pro zdraví i krásu
Zdraví
24. 12. 2018

Vlašské ořechy, sváteční mlsání pro zdraví i krásu

Na stole se objevují především o Vánocích, jako součást cukroví. Výtečné jsou však i bez spousty cukru. Kromě toho, že si na nich pochutnáme, prospějí našemu zdraví, duševní svěžesti i kráse. Více...

Vůně lesa těší i léčí: smrk, jedle, borovice, cypřiš, cedr a jalovec

Vůně lesa těší i léčí: smrk, jedle, borovice, cypřiš, cedr a jalovec

Řezaný vánoční stromek je v takové oblibě nejen pro svůj vhled, ale i vůni jehličí, která ke svátkům patří. Domů ji však můžeme pozvat i jinak. Vůně jehličí a dřeva osvěží nejen vzduch, ale i mysl a tělo. Více...

Jak si uskladnit sklizeň plodů z trnitého rakytníku?

Jak si uskladnit sklizeň plodů z trnitého rakytníku?

Plody rakytníku dozrávají v průběhu září a října, podle odrůdy. Je třeba sklízet v pravý včas – v přezrálých se snižuje obsah vitamínů, nedozrálé nemají dobrou chuť. Jak je obrat z pichlavých větví? Více...

První pomoc při propukající viróze a nachlazení? Přírodní medicína
Zdraví
27. 11. 2017

První pomoc při propukající viróze a nachlazení? Přírodní medicína

Přírodními prostředky, jako je česnek, zázvor, křen či cibule můžeme včas podchycenou nemoc odvrátit. Jak nejlépe využít jejich léčebného potenciálu? A jak posílit obranyschopnost vůči všudypřítomným virům? Více...

Jak připravit účinné přírodní hnojivo z kopřiv?

Jak připravit účinné přírodní hnojivo z kopřiv?

Kvašený výluh neboli jícha z kopřiv je skvělé hnojivo a je zdarma. Kromě základních prvků obsahuje i minerály, stopové prvky a látky posilující obranyschopnost. Je pro rostliny učiněným elixírem. Více...

Vitamin C z přírodních zdrojů: rakytník, šípek, acerola, rybíz, zelenina
Zdraví
12. 1. 2016

Vitamin C z přírodních zdrojů: rakytník, šípek, acerola, rybíz, zelenina

Sezona chřipek a nemocí z nachlazení každým rokem řádně prověří naši obranyschopnost. Čím ji posílit? Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS