clanky-hp

Knedlík z mikrovlnky

Geniální desetiminutový knedlík z mikrovlnky. Ošálíte s ním i šéfkuchaře

Příprava knedlíků je pro mnohé pořádně tvrdým oříškem. Někdy se zkrátka nedaří vytvořit správné těsto, jindy nejdou knedlíky dobře tvarovat a občas jsou knedlíky rozvařené. Právě s těmito těžkostmi může pomoci vaše mikrovlnná trouba. Knedlík v ní je hotový za několik málo minut, dobře vypadá a úžasně chutná. A co víc? Jeho přípravu zvládne naprosto každý!
Některé bylinky mají úžasnou schopnost zbavit vás zbytečných splínů.

Antidepresiva našich babiček: Nejlepší bylinky proti podzimním splínům

Začínají chladnější měsíce roku a přichází pochmurné počasí. Je méně slunečního svitu i denního světla. To nepřidá na náladě nikomu. Zkuste svou psychickou kondici a úsměv ve tváři podpořit dostatečným pohybem, zdravou životosprávou a nasadit ta nejlepší přírodní antidepresiva. Některé bylinky totiž mají úžasnou schopnost zbavit vás zbytečných splínů.
Svatomartinská husa

Pravá staročeská svatomartinská husa. Aby byla dokonalá, musíte ji péct 13 hodin

Oslavy svatého Martina si mnozí nedokážou představit bez svatomartinské husy. Spousta lidí se však mylně domnívá, že je její příprava nesmírně náročná a zvládnou ji jen ty nezkušenější kuchaři. Proto si husu dopřávají převážně v restauracích. Opak je ale pravdou. Husa totiž žádnou zvláštní péči nevyžaduje. Jediné, na co je náročná, je čas. V troubě totiž potřebuje třináct hodin!
Trpíte na popraskané paty? Pomůže lázeň z octu a ústní vody!

Máte popraskané paty? Vyzkoušejte kombinaci octa a ústní vody

Sezóna otevřených bot už je dávno tatam, ale to neznamená, že bychom se o své nohy neměli starat i nadále. Popraskané paty s hlubokými ránami mohou být opravdu bolestivé a suchá kůže na chodidlech se nepříjemně zatrhává v ponožkách. Víte, jak se zbavit popraskaných pat? Znáte trik s ústní vodou a octem? Lázeň vám pomůže se suchou kůží, a ještě něco navíc!
Vodu po vaření rýže nevylévejte, má mnohá využití.

Nevylévejte vodu z rýže po vaření. Je to zdravotní zázrak se spoustou použití

Rýže je skvělá obilnina, kterou šikovné hospodyně umějí využít k přípravě široké škály pokrmů. Kromě přípravy sushi je z ní skvělá rýžová kaše, nákyp nebo rýžové mléko. Patří a zřejmě i nadále bude patřit mezi nejoblíbenější přílohy. Protože se na našich stolech servíruje opravdu často, měli byste vědět, jakou vzácností je zbylá voda z jejího vaření. Nezbavujte se jí, využijte ji, protože toho dokáže mnoho.