clanky-hp

Drobenka dodá kyselejším koláčům úžasnou sladkost.

Jak udělat dokonalou nadýchanou drobenku, univerzální na jakýkoli koláč

Ovocné koláče si bez ní dokážeme asi jen stěží představit. Dodá jim krásnou křupavost, vytvoří dokonalý kontrast s kyselejší náplní a společně s těstem a ovocem dotváří úžasný chuťová zážitek. Bez drobenky bychom se v kuchyni zkrátka neobešli. K tomu všemu je až překvapivě jednoduchá a její původní receptura se skládá jen ze tří ingrediencí. Přesto se mnohým leckdy nedaří ji dovést k dokonalosti. Příčin může být hned několik.
Pijte heřmánkový čaj! Je to všelék.

Podzimní pití heřmánkového čaje: Co udělá s tělem, když ho budete pít každý den

Matricaria chamomilla, někdy uváděná jako Matricaria recutita, je jednou z našich nejskvělejších léčivek. Oba názvy za sebou skrývají oblíbený heřmánek. a v češtině se můžete setkat také s názvy heřmánek lékařský, rumánek, marunka nebo kamilka. Neopomíjejte tento vynikající všelék a zařaďte heřmánkový čaj do svého pitného režimu. Víte, jak vašemu tělu prospěje obyčejný heřmánek? Heřmánkový čaj léčí, a zároveň působí preventivně proti mnohým neduhům. 
Palačinky nemusí plavat v oleji.

Jak smažit palačinky, aby byly tenoučké, krásně rovnoměrné a nepřipalovaly se

Palačinky patří mezi nejsnadnější pokrmy na přípravu, přesto se jejich smažení málokomu vždy stoprocentně podaří. Palačinky se často trhají, rychle se připalují a nezřídka mají i hodně daleko ke krásnému kulatému tvaru. Faktorů, které obdobné nesnáze způsobují, může být hned několik. Vše začíná u správné konzistence těsta a končí u povrchu pánve, na které se palačinky smaží.