Ireceptář - Economia

Podle National Cancer Institute obsahují některé běžně užívané byliny i rostliny složky, které chrání před rakovinou.

Bylinky, které slouží jako prevence rakoviny prsu a ženských orgánů

Již po dlouhá staletí se mnohé rostliny využívaly nejen jako potraviny či pochutiny, ale také pro lékařské účely. Některé druhy totiž skvěle stimulují imunitu, a dokonce mají významné protinádorové vlastnosti. V současnosti je bohužel velmi častou diagnózou mnoha žen různého věku rakovina prsu. Víte, které bylinky mají tu moc být užitečnou prevencí či napomáhat v léčbě?
Buřty na pivu mohou být i delikatesou.

Buřty na černém pivu podle Punčocháře: Toto je recept pro skutečné chlapy

Buřty na pivě jsou mnohými vnímány jako velmi rychle nachystaná pochutina k pivu. Tento známý pokrm si však bezesporu zaslouží mnohem větší uznání. Když si totiž s jeho přípravou dáte trochu více práce a kromě špekáčků, cibule, piva a rajčat k němu přidáte ještě několik surovin navíc, vznikne lahůdka, kterou se nemusíte stydět naservírovat ani k obědu či večeři. 
Rajskou omáčku je nejlepší zahustit zeleninou.

Jak zahustit omáčku zdravě a bez mouky: Způsobů je více, vyberte si ten nejlepší

Omáčky jsou alfou a omegou české kuchyně. Zatímco jedni je nesnášejí a preferují „zdravou“ stravu, do níž omáčky rozhodně nepatří, jiní na ně nedají dopustit. Součástí českých klasických omáček je jíška z tuku a mouky, kterou nás učily zahušťovat omáčky naše maminky a babičky. Omáčku lze zahustit i jinak. Zdravě.