Ireceptář - Economia

Svíčková na smetaně je jedno z českých národních jídel.

Svíčková na smetaně podle Pohlreicha: Přidává jednu skvělou vychytávku

Svíčková na smetaně patří mezi oblíbená česká jídla, hospodyňky si na ní zakládají a tvrdí, že právě ta jejich svíčková je zaručeně nejlepší. Snad všichni si tuto dobrotu rádi připravíme ke sváteční příležitosti. Většinou si k ní dáme houskový knedlík, a nejedná se tedy o úplně zdravou záležitost, a tak si svíčkovou dopřáváme jen občas, ale o to více se na ni těšíme.
Orchideje vyžadují péči stejně jako všechny ostatní květiny celoročně.

Jak často v zimě zalévat orchideje: Většina lidí to dělá špatně a pak se diví

Chcete, aby vaše orchideje dobře rostly a dlouho kvetly? Stačí se o ně správně starat a dát jim náležité podmínky. Jedním z důležitých požadavků v péči o tuto exotickou krásku je zalévání, které se liší v závislosti na ročním období a době jejich kvetení. Poradíme vám, jak byste měli zalévat orchideje teď v zimě a dopřáli jim tak vše potřebné.
Smažený sýr správně připravený v troubě nikdy nevyteče.

Smažený sýr jinak: Zkuste ho upéct v troubě, nevyteče a je lepší a křupavější

Smažený sýr je přesně tím pokrmem, který si mnozí raději dopřávají v restauracích namísto toho, aby si jej připravili doma. Důvod je prostý. Nezřídka se totiž stává, že se sýr při smažení rozteče takřka po celé pánvi a výsledek nakonec namísto nadšení budí vztek. Tomuto problému, se kterým se snad každý alespoň jednou při přípravě smaženého sýru setkal, lze přitom velmi jednoduše předejít. Zkuste si sýr namísto v pánvi připravit v troubě!