ireceptař - seznam

Buřty na pivu mohou být i delikatesou.

Buřty na černém pivu podle Punčocháře: Toto je recept pro skutečné chlapy

Buřty na pivě jsou mnohými vnímány jako velmi rychle nachystaná pochutina k pivu. Tento známý pokrm si však bezesporu zaslouží mnohem větší uznání. Když si totiž s jeho přípravou dáte trochu více práce a kromě špekáčků, cibule, piva a rajčat k němu přidáte ještě několik surovin navíc, vznikne lahůdka, kterou se nemusíte stydět naservírovat ani k obědu či večeři. 
Rajskou omáčku je nejlepší zahustit zeleninou.

Jak zahustit omáčku zdravě a bez mouky: Způsobů je více, vyberte si ten nejlepší

Omáčky jsou alfou a omegou české kuchyně. Zatímco jedni je nesnášejí a preferují „zdravou“ stravu, do níž omáčky rozhodně nepatří, jiní na ně nedají dopustit. Součástí českých klasických omáček je jíška z tuku a mouky, kterou nás učily zahušťovat omáčky naše maminky a babičky. Omáčku lze zahustit i jinak. Zdravě.
Chováte slepice a nevíte přesně čím jejich stravu obohatit během zimy?

Které složky potravy chybí slepicím v zimě a čím byste je měli přikrmovat

Každý správný chovatel slepic ví, že zimní měsíce jsou pro slepice náročným obdobím. Chlad, sníh a studený vítr vytvářejí ztížené podmínky pro jejich život. Slepice mají v zimě mnohem vyšší spotřebu energie, a tak vyžadují celkově kvalitnější péči. Jak správně krmit slepice v období největších mrazů a jak se o ně správně postarat? Máme pro vás zaručené tipy!
Jablečný štrúdl je absolutní klasikou.

Nejlepší náplň do štrúdlu podle Maršálka: Jak ji udělat a čemu se vyvarovat

Jablečný štrúdl patří k dost možná nejoblíbenějším a zároveň nejsnazším moučníkům, které se v českých domácnostech připravují. Lahodnou jablečnou náplň, jíž se těsto plní, si pak každý připravuje po svém. Někdo sází jen na syrová jablka se skořicí, jiní jablka napřed raději podusí a přidají k nim rozinky a ořechy. Postupů zkrátka existuje mnoho. Jeden z nich ale dokáže hravě strčit všechny ostatní do kapsy.
Vykostit kuřecí prsa je otázka minuty.

Chytrý trik, jak odstranit bleskově kost z kuřecích prsou

Vykostit kuře není nic složitého, přesto se toho některé mladé hospodyňky obávají. Ještě rychlejší a jednoduché je odstranění kostí z kuřecích prsou. Nachystejte si kuřecí prsa, ostrý dlouhý nůž a nějaký bezva recept, vykostění vám zabere minutku. A navíc prozradíme jednoduchý trik, jak zbavit kuřecí prso blanky v mžiku a téměř bez práce.