Velikonoce

Tradičně se vždy pekl mazanec už na Bílou sobotu, aby byl připraven na nedělní snídani.

Drobným vylepšením uděláte z velikonočního mazance mistrovské dílo

Velikonoce jsou „za rohem“ a jedním z tradičních symbolů těchto křesťanských svátků je i velikonoční mazanec. Měl by být dokonalý, lahodný a chuťově božský. Máme pro vás pár tipů a rad, jak toho snadno dosáhnout. Víte, co umí třeba citronová kůra, drcený fenykl nebo muškátový oříšek? Dodají těstu delikátní vůni i chuť. 
Barvení vajíček v cibuli

Babičky barvily vejce v cibuli. Dokázaly vytvořit nádherné vzory. Je to snadné

Velikonoce se nezadržitelně blíží a mnohé hospodyňky už teď přemýšlejí nad tím, jak letos nazdobí vajíčka. Někdo je zvyklý je pouze barvit ve vodě s potravinářským barvivem, jiní vsázejí na nejrůznější samolepky anebo vosk. Bohužel se v dnešní době pomalu zapomíná na možná ten nejlepší trik našich babiček, jak vajíčka ozdobit. Stačí k němu jen cibule, voda, stará silonka a lístky rostlin.
Barvení vajec pěnou na holení.

Zdobení vajec pěnou na holení. Budete mít nejkrásnější vejce v okolí!

K Velikonocům neodmyslitelně patří nejen pomlázka, ale také nabarvená či jinak nazdobená vajíčka neboli kraslice. Na jejich přípravě si mnozí dávají skutečně záležet a nad zdobením stráví klidně i dlouhé hodiny. Krásných kraslic ale docílíte i mnohem snáze, a to během pár vteřin. Zkoušeli jste už vajíčka zdobit s pomocí pěny na holení?