Vaření a recepty

Vaříme z ryb: Jak dobře nakoupit, skladovat i připravit

Vaříme z ryb: Jak dobře nakoupit, skladovat i připravit

Skvělé jídlo, které dodá tělu spoustu hodnotných živin a přitom zachová štíhlý pas? Nepotřebujete zlatou rybku, tohle přání vám splní každý zástupce šupinatého bratrstva. Sladkovodní nebo mořské, čerstvé i mražené, nechte je vplout na váš stůl. Více...

Čerstvé vitamíny z domácích zdrojů: Rukolu snadno vypěstujete za oknem

Čerstvé vitamíny z domácích zdrojů: Rukolu snadno vypěstujete za oknem

Tělo v zimě přímo volá po pořádné dávce vitamínů z čerstvé zeleniny a ovoce. V obchodech najdeme všemožné druhy, ale ne moc šťavnaté a často dovezené přes půl světa. Přitom i doma můžete v zimě sklízet výtečnou rukolu, která podporuje zdravé trávení a skvěle vás vyzbrojí vitamíny a minerály. Její pěstování je až dětsky snadné, tak neváhejte. Více...

Bramboračky z Podblanicka

Bramboračky z Podblanicka

Další polévkou, kterou si můžete uvařit v postním období, je bramboračka. Navazujeme na recepty z minulého týdne a přidáváme dvě varianty bramboračky z Podblanicka. Více...

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?
Zelenina
Včera

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?

Oblíbili jste si chutnou a tělu nesmírně prospěšnou mléčně kvašenou zeleninu? Pro zpestření můžete vyzkoušet i její orientální variantu. Je osvěžující přílohou k jídlům, třeba místo kyselých okurek. Více...

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Tučný masopust za námi a ještě kousek úporné zimy před námi. Jak se naladit na odlehčenou notu, mít přísun tolik potřebných vitaminů a ještě si pochutnat? Doneste si domů růžičkovou kapustu a pusťte se do některého z našich snadných receptů. Více...

Osvěžující čaj z citrónové trávy proti bolesti hlavy i nadýmání
Nápoje
17. 2. 2018

Osvěžující čaj z citrónové trávy proti bolesti hlavy i nadýmání

Zatímco dužnaté báze se využívají jako lahůdková zelenina, z listů voňavé trávy připravíte výtečný osvěžující čaj. Uleví při bolesti hlavy a horečce, tiší nervy i žaludek a prospívá trávení. Více...

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte
Nápoje
17. 2. 2018

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte

Zima je dlouhá a vyčerpávající, plná chladných a tmavých dnů a nepříjemného počasí. Přemýšlíte, jak se zahřát? Sklenka něčeho ostřejšího nepomůže, zařaďte raději do jídelníčku zahřívací potraviny a přestaňte mrznout. Více...

Postní polévky z Podblanicka: kudlánky a fazolková

Postní polévky z Podblanicka: kudlánky a fazolková

Popeleční středou začal čtyřicetidenní předvelikonoční půst. V tradičním pojetí se jedná především o půst od masa. Ať už půst dodržujete či nikoliv, jistě přijdou vhod recepty na krajové polévky, které postním zásadám odpovídají, jedly se v postních obdobích během roku a navíc jsou moc dobré:) Více...

Pickles: Jak si doma připravit výtečnou a zdravou kvašenou zeleninu?
Zelenina
16. 2. 2018

Pickles: Jak si doma připravit výtečnou a zdravou kvašenou zeleninu?

Spousty reklamních nabídek nás lákají ke koupi zázračných pilulek a potravin, které zaručeně posílí naši imunitu. Přitom tu máme mocného spojence, který je výrazně levnější a podstatně silnější. Více...

Rakytník pro zdraví a pohodu: nápoje z mražených i sušených plodů
Nápoje
13. 2. 2018

Rakytník pro zdraví a pohodu: nápoje z mražených i sušených plodů

Plody rakytníku jsou drobné, ovšem obsah látek, které prospívají našemu zdraví, mají výjimečně vysoký. Jsou tuzemskou superpotravinou a jídelníček mohou obohatit i v zimě. Jak využít plody mražené a sušené? Více...

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Koření a bylinky jsou neocenitelnými pomocníky nejen při dochucování jídel. Působí léčivě, posilují organismus, podpoří imunitu, odstraní únavu i provoní byt. Některé dokážou dobře naladit, povzbudit romantickou atmosféru i posílit tělesnou touhu. Využijte pomocné ruky z přírody a připravte si voňavý a chutný Valentýn. Více...

Bramborové knedlíky u nás i za hranicemi
Maso a přílohy
11. 2. 2018

Bramborové knedlíky u nás i za hranicemi

Stejně jako omáčky, ani knedlíky nedodržují hranice. Najdeme je i v sousedním Rakousku a Německu, na Slovensku, v Maďarsku i v kuchyních balkánských států. Významné místo mají i v tyrolské kuchyni. Dnes se podíváme na jejich bramborovou podobu ve třech variantách – klasické české a dvou německých. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS