Vaření a recepty

Rychlý dezert ke kávě: Jablečné piruetky

Rychlý dezert ke kávě: Jablečné piruetky

Tenhle recept se hodí nejen pro případ nečekané návštěvy, ale i jen pokud si rádi dopřejete něco sladkého a vláčného k odpolední kávě – a na pečení není prostor, ani chuť. Hlavní roli tu hraje surovina zimní sezony, jaká se najde snad v každé domácnosti – jablka. Piruetky osmažíte raz dva a můžete podávat jen pocukrované, s tvarohem nebo zakysanou smetanou.
Více...

Jak na skladování vína? I bez sklípku se o něj dobře postaráte

Jak na skladování vína? I bez sklípku se o něj dobře postaráte

Obliba vína mezi Čechy stále stoupá, učíme se ho vychutnávat a objevovat. Náročný není jen výběr a nákup tohoto skvělého nápoje, důležité je zajistit mu i správné podmínky při skladování. Více...

Cítíte, že potřebujete vitamínovou bombu? Pusťte se do odšťavňování!
Ovoce
14. 2. 2019

Cítíte, že potřebujete vitamínovou bombu? Pusťte se do odšťavňování!

Koho dnes netrápí špatné zažívání, alergie, únava nebo bolesti hlavy? Je sice pravda, že takové symptomy člověka dokážou pořádně vyděsit, obzvlášť pokud přetrvávají delší dobu, to však neznamená, že se musí nutně jednat o závažný zdravotní problém. Právě tyto potíže totiž obvykle bývají následkem dlouhodobého špatného životního stylu, a tak mnohdy nevyžadují žádné léky ani zázračné doplňky stravy - postačí jen dostatečný příjem vitamínů. Více...

Granátové jablko, to pravé ovoce pro sváteční večer
Ovoce
14. 2. 2019

Granátové jablko, to pravé ovoce pro sváteční večer

Granátové jablko nejenže nádherně vypadá, ale vyniká nevšedním mírně nahořklou chutí. Lze přidávat i do salátů a míchaných nápojů. Nejen pro sváteční večer a romantické chvíle je jako stvořené. Více...

Valentýnský dezert? Red Velvet bez barviv

Valentýnský dezert? Red Velvet bez barviv

Americká klasika je jako stvořená stát se sladkou tečkou po úžasné valentýnské večeři. A už dávno není pravda, že jde o přeslazený umělý dort. V našem případě s cukrem zacházíme střídmě a barvu získáme ze zdravé červené řepy. Bonusem je, že budete potřebovat v podstatě jen pár ingrediencí a jeho přípravou nestrávíte celý den – tedy ideálně s pomocí následujícího receptu. Více...

Láskyplná káva: Jak na Valentýna vyčarovat srdce z mléčné pěny?
Nápoje
10. 2. 2019

Láskyplná káva: Jak na Valentýna vyčarovat srdce z mléčné pěny?

Pokud patříte k příznivcům svátku svatého Valentýna a milovníkům kávy, pak můžete svátek zamilovaných začít stylově. Ke snídani přizdobte espresso vlastnoručně vytvořeným srdcem. Více...

Jalovčinky jako koření i lék aneb rozmanité využití plodů jalovce
Zdraví
9. 2. 2019

Jalovčinky jako koření i lék aneb rozmanité využití plodů jalovce

Jalovčinky se svou pryskyřičnou vůní lesa skvěle okoření zvěřinu. Ovšem mají i léčivé účinky. Pročišťují močové cesty, odvodňují, povzbuzují metabolismus. Jak je pěstovat, sklízet a užívat? Více...

Co by nemělo chybět v žádné kuchyni?

Co by nemělo chybět v žádné kuchyni?

Napadlo vás už někdy, čím to je, že vám trvá uvařit dvojnásobnou dobu, než je uvedeno v receptu? Chyba totiž často není ve vás, ale v tom, s čím vaříte. Nedostatečné vybavení kuchyně vás vždycky zpomalí a nakonec vás od vaření často odradí. Koho by bavilo neustále stresovat, zda v receptu nedojde na jednu konkrétní věc, kterou doma nemá a bez ní se nehne z místa? Více...

Propašujte zdravé potraviny do jídelníčku
Zelenina
6. 2. 2019

Propašujte zdravé potraviny do jídelníčku

Zelenina, celozrnné obilniny, semínka, klíčky... To jsou stálice zdravé výživy. Ale co když vám zkrátka nechutnají? Zakomponujte je to oblíbených jídel a budete se divit, jak rychle zmizí. Více...

Tatarský biftek zvládnete i doma. Nač si dát při přípravě pozor?

Tatarský biftek zvládnete i doma. Nač si dát při přípravě pozor?

I tatarák připravený doma může být vynikající večeří, a ne rychlým řešením, pokud se vám nechce vařit. Projděte si tipy, jak na to, aby vám draze nakoupené maso nezhnědlo, kterou část hovězího si poručit v řeznictví, jaké suroviny tatarskému bifteku sluší a kterým se vyhnout. Dozvíte se, jestli maso mlít, škrábat, nebo krájet a proč do něj musí přijít olej, nebo žloutek. Více...

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat
Zelenina
2. 2. 2019

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat

Pohanka a jáhly patří k mimořádně zdravým snadno stravitelným a posilujícím pokrmům. Nabízíme nejlepší osvědčené recepty čtenářů Receptáře: papriky a rajčata plněná jáhlami, pohanka s brynzou a další. Více...

Čočka jinak: červená na placky, černá do salátu

Čočka jinak: červená na placky, černá do salátu

Věděli jste, že červená, ale i černá čočka hravě zastoupí roli masa na vašem jídelníčku? A co teprve důležitá vláknina, železo, vitaminy B a hořčík. Bonusem je krátká doba vaření a fakt, že nenadýmá. Vyzkoušejte variaci klasické čočky nakyselo, opékané placičky nebo salát – večeře, jaké odlehčí vašemu zažívání a na druhý den si je s klidem můžete dát do krabičky. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS