Vaření a recepty

Naložené houbičky milujeme každý trochu jinak. Fantazii se meze nekladou.

Nakládané houby: Pět nejlepších nálevů, každý je na něco jiného

Sezóna hub je v plném proudu. Zatím je to tedy region od regionu jinak, ale rostou! Nakládané houby, jak jsme doma říkali „kyselé houbičky“, byly jednou z mých nejoblíbenějších příloh. Maminka dělala úžasný nálev a ať se snažím jakkoli, sama jej neumím docílit. A proto, abyste měli více nápadů a inspirace, vám nabízíme pět nejlepších nálevů na nakládané houby.
Zužitkujte přezrálé banány. Na pečení jsou jedinečné.

Jak chytře zužitkovat banány, které už jsou hnědé a nechce se vám je jíst

I když nejsou banány místní, jsou velmi oblíbené, a to od raného mládí, protože se výborně hodí do dětských jídel a jako nenáročná přesnídávka. Banánů je obrovské množství druhů a i chuťově se liší. Pro nás bude důležité, že se dobře hodí do sladkých jídel a do pečení, kde přávě ty velmi přezrálé, lze výborně zužitkovat. Banánům sluší skořice, hnědý cukr, melasa, ale také datle a ořechy.
Houbové rizoto

Houbové krémové rizoto: Snadná varianta pro vášnivé české houbaře

Sezóna hub pomalu vrcholí a lidé se proto vydávají s košíky do lesů, aby si mohli doma dopřát své vlastní houbové hody. Při bohaté úrodě však vyvstává otázka, jak vlastně houby zužitkovat. Čerstvé totiž vydrží jen několik málo dní. Namísto klasické smaženice, houbových řízků anebo omáček můžete vyzkoušet i nesmírně snadné krémové rizoto. 
Ledová káva

Jak v horkých dnech připravit nejlepší ledovou kávu snadno a bez kávovaru?

Káva obecně patří k nejpopulárnějším nápojům, bez kterého si mnozí nedokážou svůj den představit. Její popíjení však může být problémem v létě, kdy ne každý má během slunečných a teplých dnů chuť usrkávat horké nápoje. Proto mnozí sahají po její ledové variantě, která je leckdy i mnohem chutnější než tak klasická. Jen je třeba držet si jistého postupu. Zkuste místo instantní kávy použít klasická kávová zrna. Výsledek rozhodně stojí za to!