Vaření a recepty

Smažená jablka v županu jsou vynikající.

Jablka v županu podle receptu našich babiček: Pečená v troubě nebo na pánvi

Jablka jsou snad tím vůbec nejoblíbenějším ovocem, které je úžasné jak za syrova, tak tepelně upravené. Z jablek lze vykouzlit nepřeberné množství výtečných moučníků, které jsou pro aktuální počasí a náladu jako stvořené. Nemusí jít přitom jen o známý štrúdl či zemlbábu. Postupem času se stále více zapomíná na výtečná jablíčka v županu, jejichž úžasnou vůni a chuť objevily dávno už naše babičky. Oprašte starý recept a připravte si skvělý dezert, ze kterého se budou radovat děti i dospělí. 
Karlovarský knedlík

Pravý karlovarský knedlík: Takhle jednoduše ho připravují skuteční mistři

Karlovarský knedlík je mnohými považován za krále mezi přílohami k nejrůznějším omáčkám a pečením. A to rozhodně právem! Je úžasně chutný, má báječnou strukturu a milují jej i ti, kteří klasickým knedlíkům úplně neholdují. Méně zkušení kuchaři se však jeho přípravy častokrát obávají, a proto se do ní pro jistotu ani nepouštějí. Při dodržení správného postupu je to ovšem hračka! Připravit výborný karlovarský knedlík nikdy nebylo jednodušší.
Rychlé omáčky na těstoviny

Nejlepší omáčka na těstoviny. Za 15 minut máte hotovou skvělou večeři

Zná to snad každý. Někdy vás zkrátka tlačí čas, jindy se vám nechce po celém dni v práci trávit ještě několik dalších desítek minut u sporáku. Často pak vyvstává otázka, co jednoduchého, chutného a hlavně rychlého připravit k večeři. Odpověď je naštěstí jednoduchá. Zkuste si uvařit těstoviny s výbornou omáčkou, kterou si budou chválit děti i dospěli. Vystačíte si navíc jen s hrstkou surovin.