Vaření a recepty

Jablečný štrúdl se skvěle hodí jako moučník ke kávě.

Bleskový štrúdl z jogurtového těsta: Snadný, rychlý a pro šetřílky

Jablečný štrúdl patří k těm vůbec nejoblíbenějším moučníkům, jejichž příprava je až směšně snadná. Nejčastěji se peče z listového těsta, které je sice krásně nadýchané, ale na druhou stranu je poměrně dost tučné. Vyzkoušejte proto jinou variantu. Dokonalý jablečný závin připravíte i z jednoduchého jogurtového těsta, na které potřebujete jen čtyři suroviny. A chutná skvěle!
Hot dogy

Domácí hot dog: Takový jste ještě nejedli! Křupavá houstička přímo z trouby

Klasické párky v rohlíku zná jistojistě naprosto každý. Tohle dokonalá rychlá pochoutka je oblíbená hlavně mezi dětmi, nepohrdnou jí ale ani dospělí. A to zvláště v případě, kdy si s její přípravou trošku více vyhrajete a nachystáte hot dogy poněkud netradičně. Hot dogy zabalené v podomácku vyrobeném těstě vykouzlí úsměv na tvářích všech vašich hostů.
Vejce jako burger

Chytrý trik, jak připravit super rychlé pohoštění: Vejce jako hamburger

Návštěva rodiny nebo přátel si takřka vždy žádá jisté přípravy. Nejvíce času lidé věnují chystání různého pohoštění. Mnozí často sázejí na osvědčené chlebíčky, jednohubky anebo třeba obložené mísy. Jenže jak si poradit, když není času nazbyt, a příchod hostů se nezadržitelně blíží? Překvapte je zcela originálním občerstvením, které zvládnete připravit i pár minut předtím, než zazvoní zvonek. Znáte hamburgery z vajec nebo okurkové rolky?
Kuřecí roláda z PETky skvěle vypadá i chutná.

Kuřecí roláda z PET lahve: Snadná, rychlá, levná a vynikající

Připravit lahodné občerstvení pro hosty nemusí být vždycky tím úplně nejsnazším úkolem. Zvláště pak, nechcete-li je odbýt jen nasypanými chipsy či dobře známými chlebíčky. Zkuste jim nachystat dokonalou kuřecí roládu, která nejenže dokonale chutná, ale je také bleskurychle hotová. Podává se běžně jen tak s kouskem čerstvého pečiva a je skvělým doplněním sklenice vychlazeného piva. Spolehlivě ale splní i úlohu lehké večeře nebo svačiny. 
Jak správně obalit a usmažit řízky?

Většina lidí obaluje a smaží řízky špatně. Neděláte tyto chyby také?

Na první pohled by se mohlo zdát, že při přípravě řízků snad ani není možné udělat chybu. Opak je ale pravdou. Nezřídka se stává, že po usmažení řízků není strouhanka křupavá, odpadává od masa a samotné maso je poměrně vysušené a bez chuti. Během přípravy řízků se celá řada lidí dopouští několika přešlapů, v důsledku kterých pak mají řízky k dokonalosti poměrně daleko. Víte, na co je třeba dávat velký pozor?