Vaření a recepty

Rychlé moučníky k čaji i kávě

Rychlé moučníky k čaji i kávě

Když nemáte čas ani chuť péct koláč, ani vymazávat bábovkovou formu, mějte po ruce obdélníkovou formu na bochník chleba. Pak už stačí jen pár ingrediencí a za hodinu máte „něco“ ke kávě nebo ráno na snídani. A pokud sáhnete po silikonové formě, vyhnete se i zdlouhavému vymazávání. Více...

Švestkové koláče: kynutý s drobenkou, chlebíček s čokoládou

Švestkové koláče: kynutý s drobenkou, chlebíček s čokoládou

Na pravé švestky si sice ještě chvíli počkáme, nejrůznější druhy pološvestek ale už teď zaplňují naše spižírny a lákají k vyzkoušení nějaké švestkové dobroty. Dnes vám nabídnu dva moučníky ze švestek – jeden klasický, druhý méně obvyklý. Více...

Domácí levandulový ocet a olej: Příprava je snadná

Domácí levandulový ocet a olej: Příprava je snadná

Podmanivě vonící květy levandule lze použít jako koření, dekoraci, k provonění prádla, na uklidňující nálev… a také pro přípravu voňavého oleje a octa, které využijete v kuchyni i při péči o pleť a vlasy. Více...

Fit přílohy ke grilování

Fit přílohy ke grilování

Horké letní večery jsou jako stvořené pro grilování i třeba ve všední den. Abyste si ale trochu odlehčili, zkuste vyměnit majonézu a jiné omáčky za zdravější přílohy, díky kterým se i příjemně zchladíte. A možná se rozhodnete, že vám chutnají i jen tak jako malý oběd nebo večeře. Více...

Nevšední dobroty z cukety: květy smažené v pivním těstíčku
Zelenina
9. 8. 2018

Nevšední dobroty z cukety: květy smažené v pivním těstíčku

Když si natrháme samčí květy cuket, o úrodu se nepřipravíme a v kuchyni z nich snadno vykouzlíme originální předkrmy. Smažené květy v těstíčku jsou hotové rychle a zaujmou nejen lahodnou chutí. Více...

Bleskové ostružinové koláče: s čokoládou, tvarohový, s drobenkou
Ovoce
5. 8. 2018

Bleskové ostružinové koláče: s čokoládou, tvarohový, s drobenkou

Sezona ostružin vrcholí. Pokud i vy každý den sbíráte akorát dozrálé černé plody, nebo si je jen rádi koupíte na trzích, víte, že se nedají dlouho skladovat. A právě pro vás přinášíme trojici extra jednoduchých a skvělých koláčů jako stvořených pro posezení u ledové kávy nebo na snídani. Více...

Recept na domácí kvašáky ze salátovek
Zavařování
4. 8. 2018

Recept na domácí kvašáky ze salátovek

Občas se stane, že se ve skleníku urodí nadbytek salátových okurek. Ačkoli okurky máme rádi, 6 kusů denně je i na nás moc. Co teď s nimi? Ačkoli není úplně obvyklé používat salátové okurky na nakládání, nemusíte se bát. Více...

Vaříme na čundru: buřtguláš, vandrácký hanbáč a kukuřice v popelu

Vaříme na čundru: buřtguláš, vandrácký hanbáč a kukuřice v popelu

Přinášíme další várku receptů, které z vás udělají nejslavnějšího kuchaře divočiny. A pokud ne, alespoň se dobře nadlábnete. Více...

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup
Zavařování
2. 8. 2018

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup

Rajčata jsou symbolem léta. Dozrávají díky slunečním paprskům a díky nim mají dokonale sladkou chuť, úžasnou vůni a šťavnatou dužinu. Uchovat si trochu léta v podobě domácího kečupu je snazší, než byste čekali. Navíc můžete být klidní, že nepřijímáte zbytečně velké množství cukru a umělých chemických látek. Více...

Zahrady vydávají úrodu – zužitkujme ji v každodenním smoothie
Nápoje
1. 8. 2018

Zahrady vydávají úrodu – zužitkujme ji v každodenním smoothie

Léto je ideálním obdobím pro zdravé stravování. Začneme-li svůj den vitamínovou bombou připravenou z ovoce či zeleniny z vlastní sklizně, nastartujeme celé tělo tím nejlepším způsobem. Takřka vše, co na své zahradě vypěstujete, můžete zpracovat v chutné a zdravé smoothie. Ovoce, zelenina i bylinky nemusí končit v zavařovacích sklenicích nebo v sušičce, ale mohou v čerstvém stavu denně zásobovat váš organismus vitamíny. Více...

Jak připravit ovocný rosol? Jablečný s mátou, angreštový s rybízem
Zavařování
31. 7. 2018

Jak připravit ovocný rosol? Jablečný s mátou, angreštový s rybízem

Výhodou rosolu je, že zhodnotí i méně kvalitní úrodu ovoce. Pro přípravu ovocného želé jsou ideální druhy, které obsahují dostatek přírodního pektinu, tedy například nakyslá letní jablka nebo angrešty. Více...

Ceviche: Objevte kouzlo ryby v limetkové šťávě
Maso a přílohy
28. 7. 2018

Ceviche: Objevte kouzlo ryby v limetkové šťávě

Smažení nebo grilování rybám samozřejmě sluší. Během horkých dní je ale zkuste vyměnit za důmyslnou a jednoduchou techniku původem z Jižní Ameriky. Rybí specialitě, která zastane jak předkrm, tak lehkou večeři, přijdete na chuť po prvních pár soustech. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS