Vaření a recepty

Nejlepší z artyčoků jsou srdíčka.

Jak jíst artyčoky? Vařené, s omáčkami nebo grilované

Přestože se tato dekorativně vyhlížející zelenina tváří trochu nedobytně, artyčok, tedy jeho měkké konce listů spolu se srdíčkem, patří k jemným delikatesám středomořské kuchyně. Jsou bez tuku, plné vitaminů a vlákniny a jako bonus pročišťují organismus. Jejich jemná chuť skvěle vynikne s máslovou omáčkou z vína, výborný je i vařený jako příloha, a dokonce funguje i na grilu.
obrázek z archivu ireceptar.cz

Udicí pistole místo udírny

K tomu, abyste si mohli doma vyudit maso, ryby nebo třeba sýr, nepotřebujete hned stavět udírnu. Stačí si pořídit kompaktní udicí pistoli, jaká funguje na bázi studeného kouře z různých druhů dřevěných štěpků. Veškeré uzení tak zvládnete bez rozdělávání ohňů, navíc můžete tímto způsobem zaudit třeba i zmrzlinu nebo koktejl. Bonusem je pak rychlost uzení, oproti klasickému je hotovo za pár minut.
Krtkův dort si zamilují nejen děti.

Kokosová buchta a krtkův dort - rychlé víkendové zákusky

Víkend bez „něčeho sladkého“ k odpolední kávě, jako by nebyl. Abyste ale v závěru týdne místo odpočinku a načerpávání nových sil neskončili na hodiny v kuchyni a stále měli rodině nebo nečekaným návštěvám co nabídnout, vyzkoušejte dvojici rychlých moučníků, které zaručeně nezklamou. Jestli to bude „obyčejná“ kokosová buchta, nebo slavnostnější krtkův dort, je na vaší chuti…