Vaření a recepty

Limonáda z bezových květů

Jak správně sbírat květ černého bezu a recept na vynikající limonádu s droždím

Černý bez byl nedílnou součástí receptů i léčitelských fíglů našich babiček. Není tedy divu, že si opět nachází v našich životech své místo. Je totiž trendy, vracet se ke kořenům. Bezový květ se používá při léčbě nachlazení i při chřipce. Sirup má zase lehce projímavé účinky a pomáhá při migrénách. Jak ale černý bez správně sklízet a jak si díky němu připravit tři osvěžující limonády?
Ač je rýže nejdůležitějším jídlem v asijských zemích, i u nás ji hojně připravujeme

Jak upéct rýži? Když to uděláte dobře, vařit ji už nikdy nebudete

Donedávna jsem si zásadně kupovala rýži pytlíkovou. Hodila jsem 2 pytlíky do vroucí vody víc jsem neřešila. Ale na pipivečírku (dámský dýchánek) jsem od známé ochutnala vynikající rýži. Někdo si může říct, že rýže je prostě rýže, ale není to tak. Byla jemně okořeněná a ovoněná bylinkami. Samožřejmě jsem jí hned další den musela vyzkoušet doma pro mužskou část rodiny. A výsledek? Naprosto famózní!