Vaření a recepty

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Tučný masopust za námi a ještě kousek úporné zimy před námi. Jak se naladit na odlehčenou notu, mít přísun tolik potřebných vitaminů a ještě si pochutnat? Doneste si domů růžičkovou kapustu a pusťte se do některého z našich snadných receptů. Více...

Osvěžující čaj z citrónové trávy proti bolesti hlavy i nadýmání

Osvěžující čaj z citrónové trávy proti bolesti hlavy i nadýmání

Zatímco dužnaté báze se využívají jako lahůdková zelenina, z listů voňavé trávy připravíte výtečný osvěžující čaj. Uleví při bolesti hlavy a horečce, tiší nervy i žaludek a prospívá trávení. Více...

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte

Zima je dlouhá a vyčerpávající, plná chladných a tmavých dnů a nepříjemného počasí. Přemýšlíte, jak se zahřát? Sklenka něčeho ostřejšího nepomůže, zařaďte raději do jídelníčku zahřívací potraviny a přestaňte mrznout. Více...

Postní polévky z Podblanicka: kudlánky a fazolková

Postní polévky z Podblanicka: kudlánky a fazolková

Popeleční středou začal čtyřicetidenní předvelikonoční půst. V tradičním pojetí se jedná především o půst od masa. Ať už půst dodržujete či nikoliv, jistě přijdou vhod recepty na krajové polévky, které postním zásadám odpovídají, jedly se v postních obdobích během roku a navíc jsou moc dobré:) Více...

Pickles: Jak si doma připravit výtečnou a zdravou kvašenou zeleninu?
Zelenina
Včera

Pickles: Jak si doma připravit výtečnou a zdravou kvašenou zeleninu?

Spousty reklamních nabídek nás lákají ke koupi zázračných pilulek a potravin, které zaručeně posílí naši imunitu. Přitom tu máme mocného spojence, který je výrazně levnější a podstatně silnější. Více...

Rakytník pro zdraví a pohodu: nápoje z mražených i sušených plodů
Nápoje
13. 2. 2018

Rakytník pro zdraví a pohodu: nápoje z mražených i sušených plodů

Plody rakytníku jsou drobné, ovšem obsah látek, které prospívají našemu zdraví, mají výjimečně vysoký. Jsou tuzemskou superpotravinou a jídelníček mohou obohatit i v zimě. Jak využít plody mražené a sušené? Více...

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Koření a bylinky jsou neocenitelnými pomocníky nejen při dochucování jídel. Působí léčivě, posilují organismus, podpoří imunitu, odstraní únavu i provoní byt. Některé dokážou dobře naladit, povzbudit romantickou atmosféru i posílit tělesnou touhu. Využijte pomocné ruky z přírody a připravte si voňavý a chutný Valentýn. Více...

Bramborové knedlíky u nás i za hranicemi
Maso a přílohy
11. 2. 2018

Bramborové knedlíky u nás i za hranicemi

Stejně jako omáčky, ani knedlíky nedodržují hranice. Najdeme je i v sousedním Rakousku a Německu, na Slovensku, v Maďarsku i v kuchyních balkánských států. Významné místo mají i v tyrolské kuchyni. Dnes se podíváme na jejich bramborovou podobu ve třech variantách – klasické české a dvou německých. Více...

Masopustní bůček 3x jinak: na zelí, karamelový, nadívaný
Maso a přílohy
10. 2. 2018

Masopustní bůček 3x jinak: na zelí, karamelový, nadívaný

Poslední masopustní víkend před obdobím půstu velí se předzásobit pořádnou dávkou tučného masa. Tentokrát si neodpírejte a sáhněte rovnou po bůčku, protože jak známé kuchařské pravidlo říká: Kde je tuk, tam je chuť. Více...

Nejlepší valentýnské čokoládové dezerty

Nejlepší valentýnské čokoládové dezerty

Svátek zamilovaných a čokoláda se zkrátka nedají oddělit. Místo bonboniéry zkuste letos svou partnerku nebo partnera překvapit domácím čokoládovým blahem. Vyberte si, který z našich tří ultra jednoduchých receptů vyzkoušíte. Více...

Valentýn za dveřmi, aneb co za vás řeknou květiny

Valentýn za dveřmi, aneb co za vás řeknou květiny

S květinami se odedávna spojují symbolické významy. A to jak v literatuře, malířství, náboženství, heraldice, tak v běžném životě. Květiny, ale také byliny, trávy, ovoce, zelenina nebo větvičky stromů získávaly svůj tajný význam. Postupem času z květomluvy vznikl komplexní jazyk.   Více...

Masopust nasladko: Jak na domácí koblihy a boží milosti

Masopust nasladko: Jak na domácí koblihy a boží milosti

Tučný čtvrtek se kvapem blíží. Pokud si celý rok odpíráte sladké nadýchané těsto se zavařeninou, využijte masopustního období a mlsejte. Kupovaná kobliha ale nikdy nebude chutnat jako ta z těch nejlepších surovin doma připravená. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS