Vaření a recepty

obrázek z archivu ireceptar.cz

Adventní kalendář 5x jinak

Vánoce by nebyly kompletní bez čekání a těšení se. Na odpočítávání adventního času se těší nejen ti nejmenší, ale i řada dospělých – a má to jeden sladký důvod – adventní kalendář. Abyste svým blízkým advent udělali opravdu sváteční, věnujte jim vlastnoručně vyrobený adventní kalendář. Místo levných náhražek čokolád vyberte to, co má dotyčný skutečně nejradši, nebo upečte vlastní dobroty. A do čeho potěšení schovat? Inspirujte se našimi 5 návody…
obrázek z archivu ireceptar.cz

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun

Vaše účty za potraviny mohou být výrazně nižší v případě, že začnete nakupovat chytře – v akčních nabídkách. Průměrná česká domácnost je díky nim schopna ušetřit tisíce korun měsíčně, aniž by výrazně měnila kupovaný sortiment, tj. typy uzenin, sýrů, jogurtů, velikost vajec apod. Akční nabídky jsou významnou součástí prodejní strategie řetězců napříč Českou republikou, proč jich tedy nevyužít?
Kachní prsíčka se zelím

Kachní prsíčka nadívaná

Kachna pečená vcelku je sice ozdobou nedělní tabule, ale z hlediska využití masa to není ideální způsob. Při rozporcování můžeme k odlišným typům masa přistupovat více s přihlédnutím k jejich nejlepšímu využití. A tak zatímco stehna se hodí skvěle na klasickou pečínku a skelet na polévku, prsíčka nabízejí různé možnosti. Jednou z nich je naplnění nějakou zajímavou nádivkou, která tento kompaktní kus masa ozvláštní a ochutí.
S otrávenými jablky uděláte opravdový dojem.

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Jak potěšit děti, když se ptají po oslavě Halloweenu a vydlabaná dýně jim nestačí? Pokud nechcete trápit svou peněženku, ani svou hlavu složitými postupy a přitom rychle připravit malé pohoštění místo kupovaných sladkostí, pusťte se do našeho tematického menu – servírovat budete otrávená jablka, zafačované usekané prsty, pohřební cupcaky nebo minipizzy s krví, děsivé dekorace doplní vydlabané rozezlené papriky a banánoví duchové.
Cassoulet

Cassoulet vás zahřeje: francouzské masové fazole

Už podle názvu (čti kasule) najdete tuto delikatesu ve Francii, konkrétně na jejím jihozápadě. „Cassoule“ je pak potřebná kameninová mísa, která se používá na zapékání celého pokrmu. Jde o hutné a výživné jídlo, jehož hlavní složkou jsou bílé fazole a maso, nejčastěji vepřové, kachní nebo husí, existuje ale i varianta se skopovým. Přestože by se vám mohla zdát jeho příprava složitá, stačí jen mít suroviny a pár hodin času. Odměnou vám bude skvělé jídlo pro velkou společnost.
obrázek z archivu ireceptar.cz

Podzimní polévky: kukuřičná, z červeného zelí, topinamburová

Nastupující chladné počasí spolehlivě překonáte s pomocí vydatných zeleninových polévek či krémů. Kromě toho, že vám opravdu budou chutnat, prospějete i svému zdraví. Kukuřičná polévka je malou energetickou bombou díky glukóze, krém z červeného zelí dodá vitamin C, „nakopne“ váš metabolismus a topinambur pomůže snížit cholesterol. Která z nich se stane vaším favoritem?