Vaření a recepty

Receptář na Pinterestu

Receptář na Pinterestu - nástěnky pro vaši inspiraci

Chystáte se péct vánoční cukroví? Zdobit svátečně byt či okolí domu? Dumáte jakými vlastnoručně vyrobenými dárky překvapit své blízké? Rádi bychom vám to co nejvíce usnadnili. Proto k některým článkům na webu iReceptar.cz připravujeme inspirativní nástěnky na Pinterestu. Potěší nás, když se i vy přidáte mezi naši stále se rozrůstající skupinu fanoušků. A nezakrýváme, že se rádi budeme inspirovat i u vás.
obrázek z archivu ireceptar.cz

Konfitovaná stehna: Svatomartinská husa jinak

Svatomartinské hody jsou už nějakou chvíli za námi, neznamená to ale, že se musíte vzdávat husí hostiny – obzvlášť když vám tolik husí maso chutná. Máme pro vás ideální způsob přípravy, s nímž ve sváteční čas ohromíte. Jakkoli zní slovo konfitování složitě a náročně, opak je pravdou. Odměnou vám bude šťavnaté maso odpadávající od kosti, a kdybyste náhodou chtěli pár stehen uchovat pro návštěvu – konfitování vám stejně jako našim prababičkám udělá tu nejlepší službu.
obrázek z archivu ireceptar.cz

Adventní kalendář 5x jinak

Vánoce by nebyly kompletní bez čekání a těšení se. Na odpočítávání adventního času se těší nejen ti nejmenší, ale i řada dospělých – a má to jeden sladký důvod – adventní kalendář. Abyste svým blízkým advent udělali opravdu sváteční, věnujte jim vlastnoručně vyrobený adventní kalendář. Místo levných náhražek čokolád vyberte to, co má dotyčný skutečně nejradši, nebo upečte vlastní dobroty. A do čeho potěšení schovat? Inspirujte se našimi 5 návody…
obrázek z archivu ireceptar.cz

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun

Vaše účty za potraviny mohou být výrazně nižší v případě, že začnete nakupovat chytře – v akčních nabídkách. Průměrná česká domácnost je díky nim schopna ušetřit tisíce korun měsíčně, aniž by výrazně měnila kupovaný sortiment, tj. typy uzenin, sýrů, jogurtů, velikost vajec apod. Akční nabídky jsou významnou součástí prodejní strategie řetězců napříč Českou republikou, proč jich tedy nevyužít?
obrázek z archivu ireceptar.cz

Nejlepší domácí pudink a jak na něj

Jídlo do nepohody, anglicky comfort food – sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou a lahodnou chutí. Pudinkem, který naservírujete s čerstvým nebo povařeným ovocem a dobrými piškoty jen tak někdo nepohrdne. Ať už chcete utišit děti nebo rychle uvařit lehký dezert po večeři, pudink nezklame. Zkuste ale pro jednou vynechat sypkou směs a uvařte svůj vlastní od základu. Překvapí vás, jak snadné – a výborné – to je.
Kachní prsíčka se zelím

Kachní prsíčka nadívaná

Kachna pečená vcelku je sice ozdobou nedělní tabule, ale z hlediska využití masa to není ideální způsob. Při rozporcování můžeme k odlišným typům masa přistupovat více s přihlédnutím k jejich nejlepšímu využití. A tak zatímco stehna se hodí skvěle na klasickou pečínku a skelet na polévku, prsíčka nabízejí různé možnosti. Jednou z nich je naplnění nějakou zajímavou nádivkou, která tento kompaktní kus masa ozvláštní a ochutí.