Vaření a recepty

obrázek z archivu ireceptar.cz

Tatarský biftek zvládnete i doma. Nač si dát při přípravě pozor?

I tatarák připravený doma může být vynikající večeří, a ne rychlým řešením, pokud se vám nechce vařit. Projděte si tipy, jak na to, aby vám draze nakoupené maso nezhnědlo, kterou část hovězího si poručit v řeznictví, jaké suroviny tatarskému bifteku sluší a kterým se vyhnout. Dozvíte se, jestli maso mlít, škrábat, nebo krájet a proč do něj musí přijít olej, nebo žloutek.
Salát s čočkou

Čočka jinak: červená na placky, černá do salátu

Věděli jste, že červená, ale i černá čočka hravě zastoupí roli masa na vašem jídelníčku? A co teprve důležitá vláknina, železo, vitaminy B a hořčík. Bonusem je krátká doba vaření a fakt, že nenadýmá. Vyzkoušejte variaci klasické čočky nakyselo, opékané placičky nebo salát – večeře, jaké odlehčí vašemu zažívání a na druhý den si je s klidem můžete dát do krabičky.
obrázek z archivu ireceptar.cz

Zelí léčí: Zahřejte se kyselicí, zelňačkou nebo borščem

Zelí je bez přehánění jedním z největších zásobáren vitaminu C, který je obzvláště v zimním období opravdu potřeba. Zdraví uděláte službu ale i množstvím vlákniny, zelí tak blahodárně ovlivní vaše trávení. Nadto je skvělým zdrojem vitaminu K, posilovače kostí. Kysané zelí je navíc plné probiotik, látek prospěšných pro naši imunitu. Jak ho ale do sebe dostat? Vyzkoušejte trojici polévek, jaké vás zahřejí a zasytí na celé odpoledne.