Vaření a recepty

Krtkův dort si zamilují nejen děti.

Kokosová buchta a krtkův dort - rychlé víkendové zákusky

Víkend bez „něčeho sladkého“ k odpolední kávě, jako by nebyl. Abyste ale v závěru týdne místo odpočinku a načerpávání nových sil neskončili na hodiny v kuchyni a stále měli rodině nebo nečekaným návštěvám co nabídnout, vyzkoušejte dvojici rychlých moučníků, které zaručeně nezklamou. Jestli to bude „obyčejná“ kokosová buchta, nebo slavnostnější krtkův dort, je na vaší chuti…
Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky s povidly a tvarohem

Asi každý zná tuhle masopustní pochoutku, která pronikla do školních i závodních jídelen jako jedno z nejoblíbenějších jídel. Kulaté vdolečky dozlatova usmažené, s důlkem uprostřed, naplněným povidly či džemem, doplněné krémem z tvarohu či šlehačky a někdy také strouhaným tvrdým tvarohem. Ale jak vlastně přišly ke svému jménu? Jsou to opravdu vdolečky? A jsou opravdu bavorské?
Odšťavňovat můžete nejen ovoce, ale také zeleninu.

Cítíte, že potřebujete vitamínovou bombu? Pusťte se do odšťavňování!

Koho dnes netrápí špatné zažívání, alergie, únava nebo bolesti hlavy? Je sice pravda, že takové symptomy člověka dokážou pořádně vyděsit, obzvlášť pokud přetrvávají delší dobu, to však neznamená, že se musí nutně jednat o závažný zdravotní problém. Právě tyto potíže totiž obvykle bývají následkem dlouhodobého špatného životního stylu, a tak mnohdy nevyžadují žádné léky ani zázračné doplňky stravy - postačí jen dostatečný příjem vitamínů.
obrázek z archivu ireceptar.cz

Valentýnský dezert? Red Velvet bez barviv

Americká klasika je jako stvořená stát se sladkou tečkou po úžasné valentýnské večeři. A už dávno není pravda, že jde o přeslazený umělý dort. V našem případě s cukrem zacházíme střídmě a barvu získáme ze zdravé červené řepy. Bonusem je, že budete potřebovat v podstatě jen pár ingrediencí a jeho přípravou nestrávíte celý den – tedy ideálně s pomocí následujícího receptu.
obrázek z archivu ireceptar.cz

Tatarský biftek zvládnete i doma. Nač si dát při přípravě pozor?

I tatarák připravený doma může být vynikající večeří, a ne rychlým řešením, pokud se vám nechce vařit. Projděte si tipy, jak na to, aby vám draze nakoupené maso nezhnědlo, kterou část hovězího si poručit v řeznictví, jaké suroviny tatarskému bifteku sluší a kterým se vyhnout. Dozvíte se, jestli maso mlít, škrábat, nebo krájet a proč do něj musí přijít olej, nebo žloutek.