close Vaření a recepty Vynikající houby českých lesů, které příliš nesbírají ani zkušení houbaři Většina z nás sbírá hříbky a lišky schované ve smrčinách, čistí křemenáče a kozáky, které stály čestnou stráž v březovém háji; raduje se z klouzků v trávě, ze sameťáčků, které tak krásně voní v polévce i ve smaženici, nebo z deštníků bedel, základu skvělých řízků. Ale mnohé jiné houbové lahůdky přitom přehlížíme... clock 9 minut gallery 10
close Vaření a recepty Jak vypadají lysohlávky a s jakou houbou byste si je mohli splést? clock 10 minut gallery 7
close Vaření a recepty Nejkurióznější vína, která můžete vyrobit i doma: kávové, chlebové, rajčatové clock 10 minut
close Vaření a recepty Pozor na alobal. Je nebezpečné do něj balit šunky, sýry a další potraviny clock 3 minuty
close Vaření a recepty Jak uchovat houby méně tradičními způsoby: kvašení, solení, v tuku, blanšírování clock 6 minut
close Vaření a recepty Chutné houby čirůvky. Kde je hledat, jak je poznat? Jak odlišit jedlé a jedovaté? clock 3 minuty
close Vaření a recepty Jak poznat v obchodě kvalitní kuřecí maso: Na co si dát při nákupu pozor? clock 4 minuty
close Vaření a recepty Proč nekonzumovat plesnivé potraviny Co plísně udělají s organismem? clock 3 minuty
close Vaření a recepty Podzimní houbařská sezóna: pozor na jedovatý pavučinec a čepičatku! Poznáte je? clock 2 minuty
close Vaření a recepty Přemrzlé houby mohou vyvolat zdravotní problémy: Kterým mráz vadí a kterým ne? clock 4 minuty
close Vaření a recepty Jak snadno oddělit žloutek od bílku – trik s PET lahví a další vychytávky clock 3 minuty gallery 14 video
close Vaření a recepty Nejlepší čtenářské recepty: zelí kysané, sterilované i jiné clock 4 minuty gallery 36
close Vaření a recepty Kaki oddaluje stárnutí. Za určitých podmínek ho můžete pěstovat na zahradě clock 4 minuty gallery 20
close Vaření a recepty Dýně: Při skladování většina lidí opakuje stejnou chybu. Kam dýně nepatří? clock 2 minuty gallery 36
close Vaření a recepty Kotrč: vynikající a zdravá houba, která má cenu v řádů tisíců korun clock 4 minuty gallery 16
close Vaření a recepty Pěstujeme a sklízíme červené zelí. Použijte trik při sklizni a zvyšte svou úrodu clock 4 minuty gallery 13
close Vaření a recepty Opeňka: všichni ji známe, ale málokdo ji sbírá. Je chutná a pomáhá proti chřipce clock 1 minuta gallery 11
close Vaření a recepty Čirůvka fialová: Vynikající houba, kterou nemusíte čistit. Ale pozor na ni! clock 2 minuty gallery 13
close Vaření a recepty Překvapivé užití zázvoru v domácnosti a jeho jednoduché pěstování doma clock 5 minut gallery 9
close Vaření a recepty Opeňka: vynikající houba, kterou snadno poznáte, ale sbírá ji jen málokdo clock 2 minuty gallery 11
close Vaření a recepty Jak vyrobit skvělý domácí burčák? Zvládnete to hravě i doma clock 1 minuta gallery 7
close Vaření a recepty Nejlepší domácí jablečný mošt: jak uchovat skvělou chuť i vitamíny? clock 2 minuty gallery 15
close Vaření a recepty Vyznáte se v hřibech? Které modrající mohou být nebezpečné clock 2 minuty gallery 7
close Vaření a recepty Jak skladovat česnek: skvělá metoda je zamrazení, musíte to ale udělat správně clock 3 minuty gallery 9
close Vaření a recepty Černý kořen je zázračnou potravinou. Jak jej pěstovat a připravit v kuchyni clock 5 minut gallery 10