Vaření a recepty

Z kapra můžete připravit filety, které budou bez kostí.

Jak správně vykostit kapra. Mnoho lidí opakuje stejné chyby

Kapr neodmyslitelně patří na náš štědrovečerní stůl, ať už v oblíbené úpravě namodro, velmi tradiční a již poněkud upozaděné načerno, nebo smažený v trojobalu jako řízek s bramborovým salátem, což je dnes asi nejběžnější varianta. Mnoho lidí však odrazuje manipulace s rybou a také množství kostí, kterými je kapří maso pověstné. Přinášíme proto podrobný a osvědčený návod, jak i doma lehce naporcovat filety bez nežádoucích kostí.
K vánoční atmosféře patří také světla svíček.

Nejkrásnější Vánoce - nesnažte se stihnout všechno, užijte si vánoční atmosféru

Na vánoční atmosféru, kterou dokáže přičarovat zasněžené příroda, to letos příliš nevypadá. Ale i tak si můžeme připravit pohodové vánoční svátky. Pro každého mají "nejkrásnější Vánoce" jinou podobu. Ať už setrváte u léty prověřených zvyků, nebo zkusíte letos něco jinak, přejeme vám příjemné prožití vánočních svátků. 
Vykosťování kuřete zvládnete i v domácích podmínkách.

Jak nejlépe vykostit kuře. Mnoho lidí nezná správný postup

Kuře je velmi oblíbenou součástí našeho jídelníčku, ale ne vždycky ho chceme upéct vcelku. Pokud máme v úmyslu udělat například roládu, musíme buď vykostěné kuře koupit, nebo to zkusit vlastními silami. Ač se to zdá na první pohled složité, je to jen otázka cviku, a ani k tomu nejsou potřeba žádné zvláštní pomůcky. Přinášíme jednoduchý postup, jak získat kýžený kuřecí plát.