Vaření a recepty

Kávu má mnoho z nás spojenu s pohodou nebo svými rituály

Je zdravější instantní káva nebo turek? Mnoho lidí neumí správně vařit ani jedno

Jak si doma udělat lahodnou kávu tak, aby chutnala jako z kavárny? Češi kávu milují. Máme ji spojenou s různými rituály, ať už je to ranní kafe a posezení na terase nebo na záchodě, polední pauza při práci nebo odpolední kafe a dortík s kamarádkou. Černý mok nejenom zahřeje, ale také provoní celý dům či kancelář a „nakopne" k dalším aktivitám. Jak si doma udělat lahodnou kávu tak, aby chutnala jako z kavárny? Aby uspokojila vaše chuťové buňky i doma, je dobré se držet pár zásad.
Skutečně perfektní bramborovou kaši si můžete udělat i doma

Trik michelinského kuchaře století, jak udělat dokonalou bramborovou kaši

Zapomeňte na bramborovou kaši z pytlíku, kterou známe ze starých školních jídelen a kterou si maximálně bereme s sebou na kempovací dovolenou. Právě u bramborové kaše neplatí to, že je tak skvělá "jako v restauraci". Naopak - nejlepší je ta domácí, ale profesionální šéfkuchaři se mohou o triky s námi podělit. Stačí nám jen šest ingrediencí. "Brkaši" totiž milují nejen děti, ale i většina dospělých!
Jablečný med je výborný i na toustu

Vyrobte si med ze starých jablek a zázvoru. Je vynikající a zdravý jako včelí

Pochoutka z jablek a zázvoru skvěle chutná, navíc pomáhá při nachlazení. Svěží jablečná chuť doplněná o štiplavost zázvoru vynikne nejen v čaji, dotáhne k dokonalosti i palačinky, kaše a dodá úplně jiný rozměr i obyčejnému chlebu s máslem. Pokud vám navíc zbývají ve sklepě jablka, není proč váhat. Pusťte se do výroby jablečno-zázvorového "medu".