Vaření a recepty

Strouhaný křen můžete užít vnitřně i zevně

Jak chutně připravit křenovou omáčku, aby z ní nevyprchala léčivá síla křenu

Kromě toho, že je křen léčivý, je také výborný v kuchyni, kde má bezesporu své místo. Uvařit z něho můžete třeba tradiční omáčku, která se dá jíst zatepla i zastudena. Pamatujte, že křen má v sobě spoustu vitamínů, takže i kdyby vám štiplavá chuť nesedla, není od věci si alespoň jednou za čas trochu dát. Receptů s křenem je totiž požehnaně.
Přepuštěné máslo má oproti tomu klasickému při tepelné úpravě hned několik zásadních výhod

Nejlepší na smažení: Vyhrálo přepuštěné máslo. Jak ho snadno a správně vyrobit?

Smažené pokrmy patří mezi nejpopulárnější, ač nejsou zrovna nejzdravější. Proto se mnoho z nás ptá, na čem tedy nejlépe smažit, když si chceme jednou za čas udělat zlatavé řízky. A mezi dosud preferované oleje se do popředí zájmu dere pozapomenuté, přitom v naší kuchyni tradiční přepuštěné máslo. Dnes ho sice známe spíše pod názvem ghí, neboť je součástí k nám pronikající a stále oblíbenější indické kuchyně, ale jako přepuštěné máslo ho znaly a vyráběly už naše babičky. A můžeme to zkusit i my, výsledek za tu trochu práce rozhodně stojí.