Vaření a recepty

Pečení je skutečnou vášní, i když to tak ze začátku nemusí vypadat

Je lepší jedlá soda nebo kypřicí prášek? Do kterých jídel se co více hodí?

Kypřicí prášek i soda jsou našimi pomocníky především při pečení. V domácnosti je můžeme využít i jinak, ale při výrobě pečiva jsou nezastupitelné. Zkušenější kuchařky už možná v minulosti hledaly odpovědi na to, zda je možné je vzájemně nahradit. Pro začátečníky na poli muffinů a perníčků bude dobré tyto pojmy vysvětlit hned na úvod jejich skvělé kariéry!
Strouhaný křen můžete užít vnitřně i zevně

Jak chutně připravit křenovou omáčku, aby z ní nevyprchala léčivá síla křenu

Kromě toho, že je křen léčivý, je také výborný v kuchyni, kde má bezesporu své místo. Uvařit z něho můžete třeba tradiční omáčku, která se dá jíst zatepla i zastudena. Pamatujte, že křen má v sobě spoustu vitamínů, takže i kdyby vám štiplavá chuť nesedla, není od věci si alespoň jednou za čas trochu dát. Receptů s křenem je totiž požehnaně.
Přepuštěné máslo má oproti tomu klasickému při tepelné úpravě hned několik zásadních výhod

Nejlepší na smažení: Vyhrálo přepuštěné máslo. Jak ho snadno a správně vyrobit?

Smažené pokrmy patří mezi nejpopulárnější, ač nejsou zrovna nejzdravější. Proto se mnoho z nás ptá, na čem tedy nejlépe smažit, když si chceme jednou za čas udělat zlatavé řízky. A mezi dosud preferované oleje se do popředí zájmu dere pozapomenuté, přitom v naší kuchyni tradiční přepuštěné máslo. Dnes ho sice známe spíše pod názvem ghí, neboť je součástí k nám pronikající a stále oblíbenější indické kuchyně, ale jako přepuštěné máslo ho znaly a vyráběly už naše babičky. A můžeme to zkusit i my, výsledek za tu trochu práce rozhodně stojí.