Vaření a recepty

Na přípravě zlatavých řízků není nic těžkého.

Jak udělat obyčejné řízky: Triky šéfkuchařů z nich udělají neobyčejné

Maso naklepeme, osolíme obalíme v trojobalu a šup s ním na pánev. Takto by se dal shrnout recept na řízky, jak ho každý zná. Žádné dlouhé vypisování. Pokud jste ale zvyklí se s jídlem v kuchyni mazlit, možná vás bude zajímat, jak učinit z obyčejných řízků delikatesu, které se hned tak nějaký nedělní oběd nevyrovná. Co doporučují šéfkuchaři?
Mnozí z nás mají rýžový nákyp spojený s obědy ve školní jídelně

Jak udělat dokonalý rýžový nákyp? Sladký i slaný

Mnozí z nás mají rýžový nákyp spojený s obědy ve školní jídelně. Pro někoho byl a je top jídlem, pro druhé hroudou rýže smíchanou se zavařeným ovocem, zasypanou moučkovým cukrem a zalitou dávkou rozpuštěného másla. Ovšem rýžový nákyp může být i top alternativou pokrmu, který je vhodný nejen k obědu, ale třeba i k snídani. Lze jej připravit tak, aby obsahoval vyvážený poměr živin, chuťově uspokojil i ty, co nad ním ohrnují nos. A hlavně? Měl by být dělán s láskou.
Limonáda z bezových květů

Jak správně sbírat květ černého bezu a recept na vynikající limonádu s droždím

Černý bez byl nedílnou součástí receptů i léčitelských fíglů našich babiček. Není tedy divu, že si opět nachází v našich životech své místo. Je totiž trendy, vracet se ke kořenům. Bezový květ se používá při léčbě nachlazení i při chřipce. Sirup má zase lehce projímavé účinky a pomáhá při migrénách. Jak ale černý bez správně sklízet a jak si díky němu připravit tři osvěžující limonády?