Vaření a recepty

Smažený sýr je klasika českých domácností i hospod.

Jak usmažit sýr, aby nevytekl. Použijte trik se šunkou. Smažák je vynikající!

Jaké je české národní jídlo? No přece „smažák"! Tak zní jeden z vtipů zmiňující oblíbený smažený sýr, který nabízí většina restaurací, napříč naší republikou. Kalorická pochoutka je vděčným jídlem, když si děti vymýšlejí a nechtějí jíst, když pozveme na oběd vegetariána nebo nemáme čas na přípravu večeře. Jak to udělat, aby při smažení nevytekl?
Na přípravě zlatavých řízků není nic těžkého.

Jak udělat obyčejné řízky: Triky šéfkuchařů z nich udělají neobyčejné

Maso naklepeme, osolíme obalíme v trojobalu a šup s ním na pánev. Takto by se dal shrnout recept na řízky, jak ho každý zná. Žádné dlouhé vypisování. Pokud jste ale zvyklí se s jídlem v kuchyni mazlit, možná vás bude zajímat, jak učinit z obyčejných řízků delikatesu, které se hned tak nějaký nedělní oběd nevyrovná. Co doporučují šéfkuchaři?
Mnozí z nás mají rýžový nákyp spojený s obědy ve školní jídelně

Jak udělat dokonalý rýžový nákyp? Sladký i slaný

Mnozí z nás mají rýžový nákyp spojený s obědy ve školní jídelně. Pro někoho byl a je top jídlem, pro druhé hroudou rýže smíchanou se zavařeným ovocem, zasypanou moučkovým cukrem a zalitou dávkou rozpuštěného másla. Ovšem rýžový nákyp může být i top alternativou pokrmu, který je vhodný nejen k obědu, ale třeba i k snídani. Lze jej připravit tak, aby obsahoval vyvážený poměr živin, chuťově uspokojil i ty, co nad ním ohrnují nos. A hlavně? Měl by být dělán s láskou.
Limonáda z bezových květů

Jak správně sbírat květ černého bezu a recept na vynikající limonádu s droždím

Černý bez byl nedílnou součástí receptů i léčitelských fíglů našich babiček. Není tedy divu, že si opět nachází v našich životech své místo. Je totiž trendy, vracet se ke kořenům. Bezový květ se používá při léčbě nachlazení i při chřipce. Sirup má zase lehce projímavé účinky a pomáhá při migrénách. Jak ale černý bez správně sklízet a jak si díky němu připravit tři osvěžující limonády?