Vaření a recepty

Třešňovo-jahodovo-rybízový koláč

Geniální lehký třešňovo-jahodovo-rybízový koláč. Zvládne ho i malé dítě

Dozrávající letní ovoce přináší spoustě nadšených kuchařů a pekařů skvělé příležitosti k přípravě mnoha pokrmů a dezertů. A fantazii se rozhodně meze nekladou. Kombinací kyselých a sladkých plodů lze docílit perfektních výsledků, které si získají obdiv u celé vaší rodiny i návštěv. Vyzkoušeli jste už třešňovo-jahodovo-rybízový koláč?
Jíška není jen výsadou české kuchyně

Jak udělat správně jíšku? Většina lidí to vůbec neumí

Jíšku známe všichni a mnozí z nás si myslí, že je typickou součástí české kuchyně. Jak by také ne! Vždyť právě naše, česká kuchyně je pověstná hustými polévkami a omáčkami. Pamatuji si, jak mě maminka učila jíšku, tu pravou, a vždycky mi říkala „musíš zamíchat buď studené do horkého, nebo horké do studeného“. Jak se tedy správná jíška – neboli zápražka či zásmažka - dělá?
Není turek jako turek, naučte se vařit kávu v džezvě.

Jak správně uvařit tureckou kávu? Většina Čechů to vůbec neumí

V našich končinách turka pily celé generace, dokud se nezačaly objevovat kávovary, instantní káva nebo francouské presy. Samozřejmě, že bylo možné filtrovat nebo použít varnou konvičku, která sedlinu oddělila od nápoje. Nicméně turek vládl českým kavárnám a restauracím desítky let. Víte, jak vaří turka Turci nebo Arabové, díky nimž se káva rozšířila do Evropy?