Vaření a recepty

Houbové rizoto

Houbové krémové rizoto: Snadná varianta pro vášnivé české houbaře

Sezóna hub pomalu vrcholí a lidé se proto vydávají s košíky do lesů, aby si mohli doma dopřát své vlastní houbové hody. Při bohaté úrodě však vyvstává otázka, jak vlastně houby zužitkovat. Čerstvé totiž vydrží jen několik málo dní. Namísto klasické smaženice, houbových řízků anebo omáček můžete vyzkoušet i nesmírně snadné krémové rizoto. 
Ledová káva

Jak v horkých dnech připravit nejlepší ledovou kávu snadno a bez kávovaru?

Káva obecně patří k nejpopulárnějším nápojům, bez kterého si mnozí nedokážou svůj den představit. Její popíjení však může být problémem v létě, kdy ne každý má během slunečných a teplých dnů chuť usrkávat horké nápoje. Proto mnozí sahají po její ledové variantě, která je leckdy i mnohem chutnější než tak klasická. Jen je třeba držet si jistého postupu. Zkuste místo instantní kávy použít klasická kávová zrna. Výsledek rozhodně stojí za to!