Vaření a recepty

Hřib satan (Rubroboletus satanas)

Jedovatý hřib satan: Jak ho poznat od kováře? Co se stane, když ho sníte?

Letní čas není jen o prázdninách, výletech či dovolených. Je to doba, kdy všichni milovníci houbaření vyrážejí pravidelně do lesa za svými úlovky. Zkušení a otrlí sběratelé mají v houbách jasno a většinou chodí do lesa, jak se říká „najistotu“. Jenže všichni tak dobře houby neznají. Takový hřib satan nás snadno zmate. Vypadá většinou krásně a předpisově, ale pozor na něj. Raději se pokochejte jen pohledem a domů v košíku ho raději nenoste.
Houbový guláš

Nejlepší houbový guláš: Tajemství tkví ve správném složení hub a drobném triku

Houby mají v kuchyni širokou škálu využití. Dá se z nich připravit rizoto, houbová omáčka, bramboračka anebo snad nejjednodušší smaženice. Tyto plody lesa jsou velmi populární i proto, že zvládnout hravě nahradit maso. A takový guláš připravený z hub je skutečně lahodnou pochoutkou, ve které vám hovězí či vepřové rozhodně chybět nebude! Pro ještě lepší výsledek se zaměřte na druhy hub, jež při vaření použijete, a přidejte jednu tajnou ingredienci. 
Naložené houbičky milujeme každý trochu jinak. Fantazii se meze nekladou.

Nakládané houby: Pět nejlepších nálevů, každý je na něco jiného

Sezóna hub je v plném proudu. Zatím je to tedy region od regionu jinak, ale rostou! Nakládané houby, jak jsme doma říkali „kyselé houbičky“, byly jednou z mých nejoblíbenějších příloh. Maminka dělala úžasný nálev a ať se snažím jakkoli, sama jej neumím docílit. A proto, abyste měli více nápadů a inspirace, vám nabízíme pět nejlepších nálevů na nakládané houby.