Vaření a recepty

Cuketové zelí

Vyzkoušejte zelí z cukety: Nahradí klasické, ale je jemnější a chutnější

Jsou zdravé, chutné a dietní. Cukety v letním období patří k těm nejpopulárnějším druhům zeleniny, a to nejen díky svému širokému využití v kuchyní, ale také proto, že ve velkém zrají na našich zahrádkách. Jejich úroda nezřídka kdy překvapí nejednoho zahrádkáře, který pak přemýšlí, co s cuketami vlastně udělat. Věděli jste, že je můžete zavařit podobně jako zelí?
Meruňkové knedlíky

Nejlepší recept na meruňkové knedlíky. Nadýchané, jak je dělaly naše babičky

Ovocné knedlíky patří ke stálicím české kuchyně, a to hlavně v létě, kdy dozrávají nejrůznější sladké plody na našich zahrádkách. Mezi ty nejoblíbenější patří knedlíky meruňkové. Receptů existuje nepřeberné množství, ale ten, podle kterého je připravovaly naše babičky, rozhodně zůstane nepřekonán. Navíc je nesmírně snadný a zvládne jej naprosto každý. 
Hřib satan (Rubroboletus satanas)

Jedovatý hřib satan: Jak ho poznat od kováře? Co se stane, když ho sníte?

Letní čas není jen o prázdninách, výletech či dovolených. Je to doba, kdy všichni milovníci houbaření vyrážejí pravidelně do lesa za svými úlovky. Zkušení a otrlí sběratelé mají v houbách jasno a většinou chodí do lesa, jak se říká „najistotu“. Jenže všichni tak dobře houby neznají. Takový hřib satan nás snadno zmate. Vypadá většinou krásně a předpisově, ale pozor na něj. Raději se pokochejte jen pohledem a domů v košíku ho raději nenoste.