Vaření a recepty

Lečo je v létě velmi oblíbené.

Jak zavařit lečo: Jednoduchý a vynikající recept. Důležitý je poměr surovin

Rajčata a papriky na zahrádkách dozrávají a mnozí si užívají vlastnoručně vypěstované zeleniny, která pochopitelně chutná lépe než ta kupovaná. Ne vždy se však podaří včas úrodu zpracovat a chutné plody kvůli své životnosti končí v odpadcích. Trvanlivost plodů o několik měsíců prodlouží konzervování a takové zavařené lečo potěší chuťové pohárky i v zimě. Vyzkoušejte recept, se kterým se úžasných výsledků dočká každý!
Cukety prostě nezklamou nikdy. Mají skvělou chuť a pestré využití.

Jak nejlépe uskladnit přebytky cuket: Způsoby pro ty, co nemají dostatek místa

Patříte mezi ty šťastlivce, kteří mají na zahradě tolik cuket, že neví, co s nimi? Přestože jste již mnoho nádherných zralých kousků podarovali příbuzným, sousedům či kolegům v práci, tak je nestíháte zpracovat a ujídat? Nezoufejte! Máme pro vás hned několik možností, jak uskladnit cukety tak, abyste si na nich mohli pochutnávat i během zimy.
Omáčka k masu

Jak udělat nejlepší a jednoduchou omáčku k přírodním řízkům?

Při přípravě rychlého oběda spousta z nás sáhne po plátku masa a připraví z něj přírodní řízek. Ten je koneckonců i mnohem zdravější než řízek klasický, a navíc je neuvěřitelně rychlý. Problémem je, že často takto připravené maso bývá vysušené a může být těžké jej správně ochutit. Proto je lepší k němu připravit i omáčku. Která je nejlepší?