Vaření a recepty

Díky naklepání je řízek měkký

Jak dokonale usmažit řízek: Triky profesionálů a ještě něco navíc

Řízky patří k absolutním stálicím české kuchyně a jsou v mnoha domácnostech připravovány nejen k nedělnímu obědu. Spousta lidí má pocit, že na takové klasice, jakou řízky bezpochyby jsou, není co zkazit. Opak je ale často pravdou. Řízky mohou být vysušené, během smažení se nezřídka kdy strouhanka drolí anebo je maso tuhé. Během dodržení několika málo zásad od profesionálů lze však podobným problémům nesmírně snadno předejít.
Cukety jsou dost možná tím vůbec nejoblíbenějším druhem zeleniny

Vynikající, rychlé a levné recepty z cuket na sobotní i nedělní oběd

Cukety jsou dost možná tím vůbec nejoblíbenějším druhem zeleniny, kterou zahrady vášnivých pěstitelů aktuálně nabízí. Jejich úroda bývá ve většině případů opravdu velká a mnozí se tak pouští do zpracovávání těchto zelených plodů, aby žádný z nich nepřišel nazmar. Receptů existuje spousta, za vyzkoušení ovšem rozhodně stojí i ty méně známé. 
Lečo je v létě velmi oblíbené.

Jak zavařit lečo: Jednoduchý a vynikající recept. Důležitý je poměr surovin

Rajčata a papriky na zahrádkách dozrávají a mnozí si užívají vlastnoručně vypěstované zeleniny, která pochopitelně chutná lépe než ta kupovaná. Ne vždy se však podaří včas úrodu zpracovat a chutné plody kvůli své životnosti končí v odpadcích. Trvanlivost plodů o několik měsíců prodlouží konzervování a takové zavařené lečo potěší chuťové pohárky i v zimě. Vyzkoušejte recept, se kterým se úžasných výsledků dočká každý!