Vaření a recepty

Houbové řízky

Děláte řízky z hub stejně jako klasické? Chyba! Skuteční mistři je dělají jinak

Řízky jsou hned po smaženici asi nejčastějším pokrmem, který se z hub připravuje. Jejich příprava je časově nenáročná a nesmírně snadná. Spousta lidí se drží dobře známého postupu, při kterém se houby nakrájené na tenké plátky obalují v klasickém trojobalu. Nevědomky tak ovšem přicházejí o plný chuťový zážitek. Patříte mezi ně i vy? Zkuste si houbové řízky připravit tak, jako to dělají šéfkuchaři.
Ostré kvašáky

Recept na super kvašáky pro opravdové chlapy. Ostřejší jsou skvělé nejen k pivu

Klasické zavařené okurky ve sladkokyselém nálevu jsou nejen v českých domácnostech naprostou stálicí. Okurky se však dají připravit i na jiný způsob, na který se postupem času pomalu zapomíná, a to kvašením. Kvašáky jsou skvělou pochoutkou plnou mnoha zdraví prospěšných látek. Přidáte-li k nim ještě kousek chilli papričky, vykouzlíte úžasnou chuťovku k pivu a potěšíte mlsné jazýčky všech milovníků ostrého jídla. 
Díky naklepání je řízek měkký

Jak dokonale usmažit řízek: Triky profesionálů a ještě něco navíc

Řízky patří k absolutním stálicím české kuchyně a jsou v mnoha domácnostech připravovány nejen k nedělnímu obědu. Spousta lidí má pocit, že na takové klasice, jakou řízky bezpochyby jsou, není co zkazit. Opak je ale často pravdou. Řízky mohou být vysušené, během smažení se nezřídka kdy strouhanka drolí anebo je maso tuhé. Během dodržení několika málo zásad od profesionálů lze však podobným problémům nesmírně snadno předejít.
Cukety jsou dost možná tím vůbec nejoblíbenějším druhem zeleniny

Vynikající, rychlé a levné recepty z cuket na sobotní i nedělní oběd

Cukety jsou dost možná tím vůbec nejoblíbenějším druhem zeleniny, kterou zahrady vášnivých pěstitelů aktuálně nabízí. Jejich úroda bývá ve většině případů opravdu velká a mnozí se tak pouští do zpracovávání těchto zelených plodů, aby žádný z nich nepřišel nazmar. Receptů existuje spousta, za vyzkoušení ovšem rozhodně stojí i ty méně známé. 
Lečo je v létě velmi oblíbené.

Jak zavařit lečo: Jednoduchý a vynikající recept. Důležitý je poměr surovin

Rajčata a papriky na zahrádkách dozrávají a mnozí si užívají vlastnoručně vypěstované zeleniny, která pochopitelně chutná lépe než ta kupovaná. Ne vždy se však podaří včas úrodu zpracovat a chutné plody kvůli své životnosti končí v odpadcích. Trvanlivost plodů o několik měsíců prodlouží konzervování a takové zavařené lečo potěší chuťové pohárky i v zimě. Vyzkoušejte recept, se kterým se úžasných výsledků dočká každý!