Vaření a recepty

Vepřová pečeně

Jak správně upéct vepřové maso: Častá chyba způsobuje ztrátu chuti i vůně

Pečení je obecně považováno za jednu z nejsnazších úprav vepřového masa. Spousta lidí si totiž myslí, že stačí maso jen okořenit, dát do trouby a za několik desítek minut je hotovo. To je ovšem velký omyl. Při zanedbání přípravy totiž může být maso vysušené, bez chuti a mezi strávníky velké ovace nesklidí. Stačí se však zaměřit na několik málo zásad a nedělní oběd jako z pětihvězdičkové restaurace může být skutečně bez větší práce u vás na stole!
Rajská omáčka

Jak udělat vynikající rajskou omáčku? Tento způsob je nejlépe chuťově vyvážený

Omáčky jsou v české kuchyni velmi populární a mezi ty vůbec nejoblíbenější patří rajská. Na její přípravu existuje nepřeberné množství receptů a postupů, z nichž může být občas obtížnější najít ten správný. Některé jsou nenáročné a vyžadují jen několik málo surovin, jiné jsou zase spíše pro pokročilejší kuchaře. Zkuste si proto rajskou omáčku připravit podle receptu, který zabere jen několik málo minut a zvládne jej naprosto každý. 
Houbové řízky

Děláte řízky z hub stejně jako klasické? Chyba! Skuteční mistři je dělají jinak

Řízky jsou hned po smaženici asi nejčastějším pokrmem, který se z hub připravuje. Jejich příprava je časově nenáročná a nesmírně snadná. Spousta lidí se drží dobře známého postupu, při kterém se houby nakrájené na tenké plátky obalují v klasickém trojobalu. Nevědomky tak ovšem přicházejí o plný chuťový zážitek. Patříte mezi ně i vy? Zkuste si houbové řízky připravit tak, jako to dělají šéfkuchaři.
Ostré kvašáky

Recept na super kvašáky pro opravdové chlapy. Ostřejší jsou skvělé nejen k pivu

Klasické zavařené okurky ve sladkokyselém nálevu jsou nejen v českých domácnostech naprostou stálicí. Okurky se však dají připravit i na jiný způsob, na který se postupem času pomalu zapomíná, a to kvašením. Kvašáky jsou skvělou pochoutkou plnou mnoha zdraví prospěšných látek. Přidáte-li k nim ještě kousek chilli papričky, vykouzlíte úžasnou chuťovku k pivu a potěšíte mlsné jazýčky všech milovníků ostrého jídla.