Vaření a recepty

Utopenci jsou v Česku velmi populární.

Jak vyrobit nejlepší lák na utopence? Tento recept z nich udělá delikatesu

Utopenci nejsou jen vyhlášenou hospodskou pochoutkou, ale spousta lidí se do jejich přípravy pouští i doma. Za jejich lahodnou chutí stojí především lák, ve kterém jsou špekáčky naloženy. Ten klasický je tvořen z vody, octa, cukru a směsi koření. Pomocí pár dalších přísad však můžete utopence povznést na ještě vyšší úroveň a věřte, že je už nikdy nebudete připravovat jinak!
Nepečený jablečný koláč

Babiččin rychlý vynikající nepečený dort z jablek se zakysanou smetanou

Jablka mají v kuchyni širokou škálu využití a mnozí při jejich úpravě spoléhají na své osvědčené recepty. Častokrát jde však jen o štrúdl, jablečný koláč či žemlovku a na jiné a výtečné moučníky z jablek se pomalu zapomíná, což je velká škoda. Jedním takovým sladkým potěšením je i nepečený jablečný koláč se zakysanou smetanou, který měly v oblibě už naše babičky. 
Vepřová pečeně

Jak správně upéct vepřové maso: Častá chyba způsobuje ztrátu chuti i vůně

Pečení je obecně považováno za jednu z nejsnazších úprav vepřového masa. Spousta lidí si totiž myslí, že stačí maso jen okořenit, dát do trouby a za několik desítek minut je hotovo. To je ovšem velký omyl. Při zanedbání přípravy totiž může být maso vysušené, bez chuti a mezi strávníky velké ovace nesklidí. Stačí se však zaměřit na několik málo zásad a nedělní oběd jako z pětihvězdičkové restaurace může být skutečně bez větší práce u vás na stole!
Rajská omáčka

Jak udělat vynikající rajskou omáčku? Tento způsob je nejlépe chuťově vyvážený

Omáčky jsou v české kuchyni velmi populární a mezi ty vůbec nejoblíbenější patří rajská. Na její přípravu existuje nepřeberné množství receptů a postupů, z nichž může být občas obtížnější najít ten správný. Některé jsou nenáročné a vyžadují jen několik málo surovin, jiné jsou zase spíše pro pokročilejší kuchaře. Zkuste si proto rajskou omáčku připravit podle receptu, který zabere jen několik málo minut a zvládne jej naprosto každý.