Vaření a recepty

Dokonale upečené kuře je chutné a šťavnaté.

Jak nejlépe upéct kuře: Skvělý způsob, jak se nepřipravit o chuť a vůni

Na první pohled by se mohlo zdát, že snad neexistuje jednodušší sváteční pokrm, než je pečené kuře. I u takového oběda je ovšem nutné držet se několika pravidel, aby bylo možné jej dovést k absolutní dokonalosti. Bohužel tak nestačí jen kuře okořenit a dát na několik desítek minut bezstarostně do trouby. Příprava vyžaduje o něco více úsilí a snažení, které pak ale přinese úžasnou odměnu. 
Řízky pečené v troubě na pečicím papíře jsou chutné a zároveň dietní.

Řízky pečené v troubě: Proč jsou lepší než smažené a jak je správně upéct

Řízky jsou stálicí české kuchyně. Maso obalené v trojobalu a dozlatova osmažené potěší zkrátka každého a stalo se jakýmsi svátečním pokrmem, který se na stolech objevuje hlavně při nedělním obědě. Jejích příprava je přitom nesmírně snadná a zabere jen pár minut. Mnozí je smaží klasicky na pánvi, stále populárnější se však stává jejich pečení v troubě. Ještě jste to nezkusili? O hodně jste přišli!
Z dýně se dá připravit spousta lahodných pochoutek.

Nejlepší recepty z dýně hokaido: Levné, snadné a bleskově hotové

K blížícímu se podzimu bezpochyby patří sklizeň dýní, které se zároveň začínají hojně objevovat v supermarketech. Tím vůbec nejpopulárnějším druhem těchto tykví je hokaido, a to hlavně díky množství možností, jak tuto odrůdu zpracovat. A co víc, právě dýně hokaido jsou zdrojem mnoha zdraví prospěšných látek. Zkuste si dýni připravit podle některého z následujících receptů, uděláte radost nejen svým chuťovým pohárkům, ale také prospějete svému organismu!
Jak udělat dokonalé knedlíky s vajíčkem?

„Obyčejné” knedlíky s vajíčkem mohou mít mnoho podob. Která je nejchutnější?

Knedlíky s vajíčkem asi není nutné nijak více představovat. Jde bez diskuze o ten nejběžnější způsob zužitkování knedlíků, které zbyly od oběda. Je to rychlý, snadný a chutný pokrm, jež si mnozí oblíbili, a to hlavně proto, že si jej každý může upravit přesně podle své chuti. Někteří nedají dopustit jen na kombinaci knedlíků a vajíček, jiní ve svých postupem přidávají také například slaninu, šunku či jarní cibulku. Který z receptů je však tím dost možná vůbec nejlepším?
Svíčková na smetaně je jedno z českých národních jídel

Klasický recept na svíčkovou omáčku s moravským knedlíkem podle našich babiček

Pokud nějaká žena neumí pořádně uvařit svíčkovou, není správná hospodyňka. Tak to alespoň říkaly naše babičky, které si na ní přímo zakládaly. Téměř každá rodina má svůj recept na svíčkovou omáčku, kterou považuje za tu nejlepší a nejchutnější ze všech. My vám dnes představíme jeden léty prověřený recept, na kterém si jistě pochutnáte.
Pohanku je nutné správně připravit.

Nejíte pohanku? Chyba! Toto jsou rychlé a vynikající způsoby, jak ji připravit

Spousta lidí si již určitě zkoušela doma pohanku připravit, ve většině případů byl ovšem výsledek neuspokojivý, a proto se mnozí s touto pseudoobilovinou nadobro rozloučili. To je ovšem velká chyba! Správně připravená pohanka je totiž nesmírně chutná a hlavně zdravá. Nachází se v ní mnoho vitamínů a minerálů a její pravidelná konzumace může vést k mnoha zdravotním benefitům. Zkuste si pohanku připravit podle jednoho z uvedených receptů a uvidíte, že jí konečně přijdete na chuť. 
Obložené studené mísy.

Chytré tipy, jak připravit sváteční studené mísy. Tohle z vás udělá hvězdu

Snad nic se na správný večírek nehodí více než obložená studená mísa, která nelahodí jen chuťovým pohárkům hostů, ale také jejich oku. Může se zdát, že příprava obloženého talíře není nijak náročná, avšak i v případě tohoto občerstvení se vyplatí držet se určitých pravidel, dát si pozor při výběru jednotlivých surovin a vše perfektně naplánovat.