Vaření a recepty

Cuketová čalamáda se hodí na topinky i pod maso.

Vynikající cuketová omáčka: Je rychlá, snadná a hodí se k mnoha pokrmům

Cukety jsou nesmírně vděčnou zeleninou, kterou lze upravit na několik desítek způsobů. Jedním z nich, který zároveň prodlouží životnost těchto podlouhlých zelených či žlutých plodů, je příprava vynikající cuketové omáčky. Je bleskurychle hotová a díky sterilizaci vám vydrží i několik měsíců. V kuchyni má pak obrovskou škálu využití a zakomponovat ji můžete do mnoha pokrmů. 
Tukožroutská polévka

Netradiční tukožroutská polévka: Pomůže zhubnout a je vynikající

Přestože ji mnozí odborníci zavrhují, tukožroutská polévka má mezi lidmi toužícími po rychlé ztrátě nadbytečných kilogramů stále mnoho příznivců. Klasická dieta, během které je povolena jen konzumace tukožroutské polévky, podle mnohých skutečně přináší rapidní úbytek na váze, za tím ale především stojí ztráta vody, kterou si tělo po návratu k běžnému stravování zase velmi rychle vezme zpět. Zkusit to ale můžete jinak. Připravte si tukožroutskou polévku podle pozměněné receptury, nahraďte s ní jedno jídlo denně a brzy si jistě začnete všímat kýžených výsledků.
Rychlý nepečený dortík je nesmírně snadný.

Nejrychlejší nepečený dortík ze sušenek a tvarohu. Je vynikající a snadný

Nepečené moučníky jsou mezi lidmi stále populárnější. Jejich příprava zpravidla nezabere více jak pár minut, jsou svěží, lehké a hlavně úžasně chutnají. Navíc je zvládne opravdu každý. Tím vůbec nejznámějším nepečeným dezertem je tiramisu, které však na přípravu vyžaduje přece jen trochu cviku. Vyzkoušejte proto mnohem snazší recept, který se právě zmíněným italským pokrmem inspiroval, a potěšte své chuťové pohárky. 
Buchty patří k české klasice.

Nejjednodušší, univerzální, kynuté těsto na buchty i ovocné knedlíky. Je skvělé!

České kynuté buchty jsou nesmrtelným moučníkem, který se své oblibě těší již spousty a spousty let. Ne každý má však dostatek odvahy na to, aby se do jejich přípravy pustil, neboť se příprava těsta může zdát jako velký oříšek. Je to přitom velká škoda, protože právě sladké kynuté těsto lze využít nejen na buchty, ale také na koláče, šátečky anebo ovocné knedlíky. Při dodržení přesného postupu se těsto podaří naprosto každému. 
Sušené houby jsou lahodná pochoutka.

Jak správně sušit houby, aby vám vydržely co nejdéle a nebyly prolezlé červy?

Všichni houbaři mají žně, protože jak se říká „rostou“! Nosíte z lesa plné košíky a už nevíte, jak je zpracovat? Udělejte si zásobu na zimu! Nemusíte z nich vařit jen čerstvé pokrmy, mrazit je či pracně nakládat. Skvělý způsob, jak houby uchovat, je sušení. Dobře usušené houby vám vydrží i několik let! Máme pro vás pár tipů, jak na to!
Česnečka podle receptu našich babiček.

Poctivá česnečka našich babiček: Je vynikající a pro čtyři lidi stojí 15 korun

Na česnekovou polévku lze narazit v mnoha podobách. Aktuálně se v nejrůznějších receptech hovoří hlavně o její krémové podobě, která má však do pravé a poctivé česnečky hodně daleko. Ten úplně původní postup je neuvěřitelně rychlý, levný a obsahuje jen několik málo ingrediencí. Finální pokrm pak neslouží jen jako lék na kocovinu, ale skvěle zastoupí i rychlou svačinu či večeři. Zkuste si připravit poctivou česnečku podle receptu našich babiček!
Francouzské brambory

Francouzské brambory: Nejlevnější, a přitom úžasně chutná varianta

Francouzské brambory jsou v českých domácnostech velmi oblíbené. Jsou rychle hotové a zároveň pro jejich přípravu není nutné sahat hluboko do peněženky. Recepty na ně se různí. Někdo je připravuje ze syrových brambor jen se zeleninou a vajíčkem, jiní zapékají brambory již uvařené a přidávají do nich i kousek masa či uzeniny. Jeden postup ovšem strčí všechny ostatní hravě do kapsy!