Vaření a recepty

Ideální je samozřejmě maso nakupovat přímo na farmě nebo alespoň ve vyzkoušeném a prověřeném řeznictví.

Jak správně nakrájet kuřecí prsa, aby z nich byly dokonalé řízky?

Kuřecí prsa jsou častou potravinou na českém stole. Ať už z nich chcete udělat klasické řízky, nebo je naplnit a následně upéct či použít nakrájené na nudličky do různých soté, víme jak a co s nimi, aby byla nejlepší. Tento kousek masa je totiž velmi jemné struktury, a tak je potřeba s ním zacházet velmi opatrně a šetrně. Máme pro vás skvělý návod, jak kuřecí prsa dokonale připravit.
Příprava kuřecího vývaru je ve své podstatě jednoduchá, jen je třeba vyvarovat se několika základních chyb.

Nejlepší způsob, jak udělat vynikající čirý kuřecí vývar, základ mnoha jídel

Vývary jsou v kuchyni takřka nepostradatelné. Slouží nejen jako úžasná polévka, ale jsou rovněž nedílnou součástí mnoha lahodných pokrmů. Zvláště pak ten kuřecí. Jeho příprava je ve své podstatě jednoduchá, jen je třeba vyvarovat se několika základních chyb, v důsledku kterých by nemusel být vývar dostatečně silný anebo by byl zakalený. 
Cibulová máčka k masu, kterou zvládne každý.

Nejlepší omáčka k přírodním řízkům: Cibulová je fantastická, a navíc levná

Přírodní řízky se těší velké oblibě, neboť jsou rychle hotové a zároveň velmi chutné. Na talíři si rozumí s nejrůznějšími omáčkami, jejichž příprava ovšem může dát nezřídka pořádně zabrat i zkušenějším kuchařům. Jde to ale i mnohem jednodušeji. Tu dost možná nejsnadnější omáčku lze uvařit jen z hrstky surovin, zvládne ji každý a úžasně podtrhne lahodnou chuť masa. Zkoušeli jste už omáčku cibulovou?
Buřtguláš je oblíbeným pokrmem Čechů.

Nejlepší český buřtguláš: Takhle ho připravují opravdoví chlapi

Když přijde řeč na buřtguláš, spousta lidí jej vidí jen jako rychlou a nenákladnou večeři, která člověka možná zasytí, ale žádnou výraznou chutí neoplývá. I tato levnější a rychlejší verze klasického guláše má však své kouzlo, a proto není radno ji zatracovat. Při dodržení správného receptu z buřtguláše hravě vykouzlíte úžasný pokrm, který se nemusíte stydět nabídnout své rodině ani při nedělním obědě. 
Topinky lze připravit i v troubě.

Jak připravit dokonalé topinky: Nejlepší je, když je upečete v troubě

Snad není lepšího využití staršího chleba, než je příprava topinek. Ty skvěle zastoupí nejen rychlou večeři, ale poslouží výborně i s nejrůznějšími pomazánkami nebo jako pohoštění pro hosty. Na klasických smažených topinkách však mnoho lidí odrazuje jejich mastnost, v důsledku které jsou poměrně těžkým pokrmem. Připravíte-li je poměrně netradičně v troubě, nejenže nebudou plné tuku, ale zároveň si značně usnadníte práci!