Vaření a recepty

Karlovarský knedlík

Pravý karlovarský knedlík: Takhle jednoduše ho připravují skuteční mistři

Karlovarský knedlík je mnohými považován za krále mezi přílohami k nejrůznějším omáčkám a pečením. A to rozhodně právem! Je úžasně chutný, má báječnou strukturu a milují jej i ti, kteří klasickým knedlíkům úplně neholdují. Méně zkušení kuchaři se však jeho přípravy častokrát obávají, a proto se do ní pro jistotu ani nepouštějí. Při dodržení správného postupu je to ovšem hračka! Připravit výborný karlovarský knedlík nikdy nebylo jednodušší.
Rychlé omáčky na těstoviny

Nejlepší omáčka na těstoviny. Za 15 minut máte hotovou skvělou večeři

Zná to snad každý. Někdy vás zkrátka tlačí čas, jindy se vám nechce po celém dni v práci trávit ještě několik dalších desítek minut u sporáku. Často pak vyvstává otázka, co jednoduchého, chutného a hlavně rychlého připravit k večeři. Odpověď je naštěstí jednoduchá. Zkuste si uvařit těstoviny s výbornou omáčkou, kterou si budou chválit děti i dospěli. Vystačíte si navíc jen s hrstkou surovin. 
Ideální je samozřejmě maso nakupovat přímo na farmě nebo alespoň ve vyzkoušeném a prověřeném řeznictví.

Jak správně nakrájet kuřecí prsa, aby z nich byly dokonalé řízky?

Kuřecí prsa jsou častou potravinou na českém stole. Ať už z nich chcete udělat klasické řízky, nebo je naplnit a následně upéct či použít nakrájené na nudličky do různých soté, víme jak a co s nimi, aby byla nejlepší. Tento kousek masa je totiž velmi jemné struktury, a tak je potřeba s ním zacházet velmi opatrně a šetrně. Máme pro vás skvělý návod, jak kuřecí prsa dokonale připravit.
Příprava kuřecího vývaru je ve své podstatě jednoduchá, jen je třeba vyvarovat se několika základních chyb.

Nejlepší způsob, jak udělat vynikající čirý kuřecí vývar, základ mnoha jídel

Vývary jsou v kuchyni takřka nepostradatelné. Slouží nejen jako úžasná polévka, ale jsou rovněž nedílnou součástí mnoha lahodných pokrmů. Zvláště pak ten kuřecí. Jeho příprava je ve své podstatě jednoduchá, jen je třeba vyvarovat se několika základních chyb, v důsledku kterých by nemusel být vývar dostatečně silný anebo by byl zakalený.