Vaření a recepty

Vepřové koleno je velkou pochoutkou.

Šťavnaté lahodné koleno pečené v černém pivu: Takhle ho dělají skuteční chlapi

Pečené vepřové koleno je úžasnou pochoutkou. Musí se však správně připravit. Mnozí se při jeho přípravě potýkají s mnoha problémy, v důsledku kterých není maso ve finále dobře propečené anebo postrádá svou chuť. V některých případech je pak sice dobře propečené, ale zcela bez šťávy. I proto se vyplatí do vepřového kolene investovat jistou dávku času a píle. Famózní pokrm pak bude vaší odměnou. 
Čočkové placičky

Tři skvělé, levné, rychlé obědy pro celou rodinu do padesáti korun

Připravit chutné a výživné jídlo, které zasytí na několik hodin a zároveň vyjde jen na pár korun, může být leckdy pořádně tvrdým oříškem. Ale jde to! A nemusí se přitom pracovat jen s bramborami či moukou. I za padesátikorunu totiž dokážete vykouzlit v kuchyni doslova zázraky, které vás zaručeně překvapí. Dost možná je pak zařadíte i do své domácí kuchařky a pravidelně se k nim budete vracet.
Bůček je nejlepší péct nasucho.

Jak upéct bůček: Tohle je návod pro opravdové chlapy

Pečený vepřový bůček patří k těm vůbec nejlahodnějším masitým pochoutkám, jaké lze připravit. Dostatečně silná tuková vrstva mu totiž dodává naprosto báječnou chuť. Jenže právě zmíněný tuk od přípravy a konzumace bůčku odrazuje mnoho strávníků, neboť jim na jazyku nevyhovuje konzistence tučného masa. Při správném pečení se však tuková vrstva z velké části krásně vypeče a bude neodolatelně křupavá. A takovému bůčku rozhodně jen tak někdo neodolá.
Švestkové knedlíky z kynutého těsta.

Nejlepší švestkové knedlíky podle našich babiček: Klasické nadýchané a voňavé

Sezóna švestek končí, proto je ideální čas si ještě naposledy pochutnat na ovocných knedlíkách. Samozřejmě to neznamená, že byste si je nemohli dopřát i v zimě, v tom případě si ale švestky nezapomeňte dát do mrazáku, abyste je měli odkud vytáhnout, až na ně přijde chuť. Poradíme vám, jak si tuto oblíbenou českou pochoutku uvařit podle receptu našich babiček.
Smažená jablka v županu jsou vynikající.

Jablka v županu podle receptu našich babiček: Pečená v troubě nebo na pánvi

Jablka jsou snad tím vůbec nejoblíbenějším ovocem, které je úžasné jak za syrova, tak tepelně upravené. Z jablek lze vykouzlit nepřeberné množství výtečných moučníků, které jsou pro aktuální počasí a náladu jako stvořené. Nemusí jít přitom jen o známý štrúdl či zemlbábu. Postupem času se stále více zapomíná na výtečná jablíčka v županu, jejichž úžasnou vůni a chuť objevily dávno už naše babičky. Oprašte starý recept a připravte si skvělý dezert, ze kterého se budou radovat děti i dospělí.