Vaření a recepty

Tvarohová bábovka

Nejvláčnější tvarohová bábovka hrníčkovka: Jako obláček a nepokazí ji ani dítě

Bábovka patří v české kuchyni k naprostým klasikám a je dost možná tím vůbec nejpopulárnějším moučníkem, který se pravidelně připravuje v mnoha domácnostech. Její příprava není v mnoha případech složitá, čas od času se ale mnozí potýkají s tím, že je bábovka po upečení poněkud suchá a při konzumaci takřka až dusivá. To však nikdy neplatí pro bábovku tvarohovou, která je vždy zaručeně krásně vláčná a lahodná. Díky hrnečkovému receptu ji navíc zvládne naprosto každý a vy tak můžete její přípravu bez větších obav svěřit i dětem!
Klasický holandský řízek se připravuje z vepřového masa, povolen je i bůček.

Holandský řízek: Je lepší smažený nebo pečený v troubě? Skvělý recept na obojí

Není to tak dávno, kdy byl holandský řízek považován za vrchol české gastronomie a neexistovala snad jediná restaurace, která by ho neměla na jídelním lístku. V rodinách se zase připravoval jako sváteční záležitost na nedělní oběd. Dnes už se s ním příliš nesetkáváme a je to škoda, protože takový poctivý "holanďák" rozhodně stojí za zkoušku.
Mleté maso je možné zakomponovat do mnoha receptů

Tři vynikající levné recepty z mletého masa. Ideální na rychlé rodinné obědy

Příprava masitých pokrmů je ve většině případů poněkud zdlouhavá, neboť je nutné maso dobře propéct či povařit, aby bylo krásně měkké. Výjimkou je ovšem maso mleté, který bývá zpravidla hotové během několika málo minut. A co víc, oproti klasickému „fláku" masa je jeho mletá podoba o poznání levnější. Toužíte-li po rychlém a chutném obědě, kvůli kterému nebudete muset sáhnout hluboko do kapsy, je mleté maso tou ideální surovinou. 
Vepřové koleno je velkou pochoutkou.

Šťavnaté lahodné koleno pečené v černém pivu: Takhle ho dělají skuteční chlapi

Pečené vepřové koleno je úžasnou pochoutkou. Musí se však správně připravit. Mnozí se při jeho přípravě potýkají s mnoha problémy, v důsledku kterých není maso ve finále dobře propečené anebo postrádá svou chuť. V některých případech je pak sice dobře propečené, ale zcela bez šťávy. I proto se vyplatí do vepřového kolene investovat jistou dávku času a píle. Famózní pokrm pak bude vaší odměnou.