Vaření a recepty

Rychlý cibulový koláč

Cibulový koláč z listového těsta s uzeným. Vynikající, rychlý a zkazit se nedá!

Slané koláče jsou již dlouhá léta nesmírně populární. Dají se připravit na mnoho způsobů, všem chutnají a spolehlivě zastoupí snídaní, oběd i večeři. Kromě toho se také hodí jako skvělé pohoštění pro hosty. Jejich příprava je ale ne vždy úplně jednoduchá a také je leckdy poměrně časově náročná. Ne však, sáhnete-li po listovém těstě. S jeho pomocí vykouzlíte slaný koláč během několika málo minut. 
Jablečný štrůdl

Jablečný štrúdl z listového těsta: Poctivý a voňavý. Tak ho uměly naše babičky

Jablečný štrúdl neodmyslitelně patří k českým moučníkům. Češi mají tuto dobrůtku za svou, i když s největší pravděpodobností vznikla mimo naše uzemí a k nám se recept na ni dostal až v období Rakousko - uherské monarchie. Vede se letitý spor, zda je tato jablečná pochoutka naše a naši sousedé si ji jen přivlastnili, anebo je původně opravdu jejich.
Bleskové jogurtové lívance

Bleskové jogurtové lívance: Křehké a nadýchané jako polštářek

Klasické kynuté lívance zná snad každý. Jsou neodolatelně nadýchané, krásně voní a jsou nesmírně chutné. Váže se k nim ovšem jedna nepříjemnost, a to kynutí. To je v případě lívanců poněkud zdlouhavé a právě ono kynutí je nejčastějším důvodem, proč si přípravu lívanců mnozí raději rozmyslí. Jde to ale i jinak, stačí vsadit na prášek do pečiva a bílý jogurt! Vynikající lívance pak mohou být na vašem stole do několika málo minut!