Vaření a recepty

Řízek naruby.

Řízek naruby: Proč je lepší než v trojobalu a jak ho správně připravit?

Klasické řízky jsou jedním z nejlepších a zároveň nesmírně rychlých pokrmů, kterým rozhodně neurazíte ani náročnou návštěvu při nedělním obědě. Čas od času se ale může stát, že jsou řízky poměrně vysušené a masu schází jeho šťavnatost. Naopak řízky připravené naruby si svou křehkost uchovají vždy. Zkuste si řízky připravit podle osvědčeného receptu a možná už je nikdy nebudete chtít dělat jinak!
Rychlý cibulový koláč

Cibulový koláč z listového těsta s uzeným. Vynikající, rychlý a zkazit se nedá!

Slané koláče jsou již dlouhá léta nesmírně populární. Dají se připravit na mnoho způsobů, všem chutnají a spolehlivě zastoupí snídaní, oběd i večeři. Kromě toho se také hodí jako skvělé pohoštění pro hosty. Jejich příprava je ale ne vždy úplně jednoduchá a také je leckdy poměrně časově náročná. Ne však, sáhnete-li po listovém těstě. S jeho pomocí vykouzlíte slaný koláč během několika málo minut. 
Jablečný štrůdl

Jablečný štrúdl z listového těsta: Poctivý a voňavý. Tak ho uměly naše babičky

Jablečný štrúdl neodmyslitelně patří k českým moučníkům. Češi mají tuto dobrůtku za svou, i když s největší pravděpodobností vznikla mimo naše uzemí a k nám se recept na ni dostal až v období Rakousko - uherské monarchie. Vede se letitý spor, zda je tato jablečná pochoutka naše a naši sousedé si ji jen přivlastnili, anebo je původně opravdu jejich.