Vaření a recepty

Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Kořeněná medovina: Jak ji vyrobit doma a které chutě jsou nejlahodnější?

Blíží se adventní čas a Vánoce. Připravte se na příjemné chvíle u rodinného krbu, kdy budete třeba péct cukroví, připravovat dárky pro své nejmilejší a dekorovat svůj byt. Hned vám vše půjde lépe od ruky, když se oblažíte chutným a lahodným nápojem. Vyrobte si domácí kořeněnou medovinu. U našich předků měla tradici a posilující medovinu popíjeli pravidelně.
Lečo lze připravit s klobásou i bez.

Jak udělat dokonalé lečo: Krémové, heboučké, správně husté, a přitom jemné

Lečo je jedním z nejrychlejších pokrmů, jaký lze vůbec připravit. Navíc obsahuje jen několik málo surovin, díky čemuž při jeho vaření nebudete muset sáhnout ani hluboko do kapsy. Na první pohled se může zdát, že příprava leča nevyžaduje žádný důkladnější postup a prakticky jde jen o rozmíchání vajec s dušenou zeleninou. Kouzlo toho nejlahodnějšího a krásně hladkého leča ale tkví právě v důkladnější přípravě. Zkuste se zaměřit na několik málo detailů a z výsledku budete jistě mile překvapeni. 
Řízek naruby.

Řízek naruby: Proč je lepší než v trojobalu a jak ho správně připravit?

Klasické řízky jsou jedním z nejlepších a zároveň nesmírně rychlých pokrmů, kterým rozhodně neurazíte ani náročnou návštěvu při nedělním obědě. Čas od času se ale může stát, že jsou řízky poměrně vysušené a masu schází jeho šťavnatost. Naopak řízky připravené naruby si svou křehkost uchovají vždy. Zkuste si řízky připravit podle osvědčeného receptu a možná už je nikdy nebudete chtít dělat jinak!