Vaření a recepty

Základní omáčka k masu

Jak udělat základní omáčku k masu. Většina lidí neumí vývar a omáčku zkazí

Grilované či pečené plátky masa mohou na talíři působit poněkud suše, a proto je žádoucí k nim připravit nějakou tu lahodnou omáčku. Receptů najdete hned několik, tou nejlepší a zároveň nejjednodušší je ale ta vůbec nejklasičtější hnědá omáčka, která chuť masa nepřebije a jen ji pozvedne a dodá mu šťavnatost. Postup na její přípravu je ve své podstatě velmi jednoduchý, přesto ale s výsledkem častokrát nejsou mnozí spokojeni. Možná se dopouští chyby při vaření vývaru. 
Koprová omáčka

Koprovka: Nejlepší, nejrychlejší, nejlevnější. Tuhle budete dělat pořád

Do české kuchyně neodmyslitelně patří různé omáčky, na které jsme jako národ nesmírně hrdí. Přípravy některých z nich jsou ovšem poněkud náročnější a ne každý si s nimi umí v kuchyni poradit. Naštěstí taková koprová omáčka, lidově „koprovka”, je nesmírně rychle hotová, skvěle chutná a navíc je i neuvěřitelně snadná. Pokud jste z její přípravy měli doteď obavy, tak jste ještě nezkoušeli ten nejjednodušší recept!
Důlkové koláčky podle Magdaleny Dobromily Rettigové jsou lahodné.

Staročeské důlkové koláčky podle Magdaleny Dobromily Rettigové. Takto je dělala

Snad není známější české kuchařky, než byla Magdalena Dobromila Rettigová. Ta se do psaní receptů pustila před více než sto lety, jejích postupů se však mnozí v kuchyních řídí dodnes. Jedním z jejích nejznámějších moučníků, který se stále těší obrovské popularitě, jsou důlkové koláče plněné zavařeninou. Jsou lehké na přípravu, krásně voní a oproti klasickým koláčům nekynou. Zvládne je tedy naprosto každý!
Dokonale upečená vepřová pečeně.

Klasické vepřo knedlo zelo podle Pohlreicha: Lepší nevymyslíte!

Když se vás někdo zeptá, jaké je klasické české jídlo, co mu odpovíte? Většina z nás si určitě vzpomene na hospodskou klasiku, kterou je knedlo vepřo zelo. Tohle ne příliš dietní jídlo milujeme všichni a čas od času prostě zhřešíme a tuhle kalorickou bombu si dopřejme. A co teprve, když je připraveno podle receptu jednoho z našich nejlepších českých kuchařů!
Knedlík z mikrovlnky

Geniální desetiminutový knedlík z mikrovlnky. Ošálíte s ním i šéfkuchaře

Příprava knedlíků je pro mnohé pořádně tvrdým oříškem. Někdy se zkrátka nedaří vytvořit správné těsto, jindy nejdou knedlíky dobře tvarovat a občas jsou knedlíky rozvařené. Právě s těmito těžkostmi může pomoci vaše mikrovlnná trouba. Knedlík v ní je hotový za několik málo minut, dobře vypadá a úžasně chutná. A co víc? Jeho přípravu zvládne naprosto každý!