Vaření a recepty

Linecké cukroví představuje vánoční klasiku.

Nejjednodušší těsto na linecké cukroví. Zvládne ho i začátečník a je skvělé!

Vánoce se nezadržitelně blíží a ve spoustě domácností už začínají dohady o tom, jaké druhy cukroví letos upéct. Zatím není třeba zmatkovat, neboť času je stále ještě dost. Některé kousky cukroví se však vyplatí péct s velkým předstihem, aby do Vánoc měly dostatek času provlhnout a změknout. A jedním z nich je cukroví linecké. Máte ve své kuchařce ten nejlepší recept?
Perníčky, které jsou měkké hned po upečení.

Perníčky, které jsou měkké a vynikající hned po upečení. Recept k nezaplacení

V průměru české hospodyňky pečou kolem 8 druhů vánočního cukroví. Mezi ně neodmyslitelně patří také medové perníčky, které voní speciálním kořením. Zapomeňte na tvrdé pečivo, které potřebuje dlouhé odležení a zabírá tak místo ve spižírně nebo ledničce. Upečte si perníčky, které jsou měkké ihned po vytažení z trouby a měkké zůstanou až do Vánoc.
Drobenka dodá kyselejším koláčům úžasnou sladkost.

Jak udělat dokonalou nadýchanou drobenku, univerzální na jakýkoli koláč

Ovocné koláče si bez ní dokážeme asi jen stěží představit. Dodá jim krásnou křupavost, vytvoří dokonalý kontrast s kyselejší náplní a společně s těstem a ovocem dotváří úžasný chuťová zážitek. Bez drobenky bychom se v kuchyni zkrátka neobešli. K tomu všemu je až překvapivě jednoduchá a její původní receptura se skládá jen ze tří ingrediencí. Přesto se mnohým leckdy nedaří ji dovést k dokonalosti. Příčin může být hned několik.
Palačinky nemusí plavat v oleji.

Jak smažit palačinky, aby byly tenoučké, krásně rovnoměrné a nepřipalovaly se

Palačinky patří mezi nejsnadnější pokrmy na přípravu, přesto se jejich smažení málokomu vždy stoprocentně podaří. Palačinky se často trhají, rychle se připalují a nezřídka mají i hodně daleko ke krásnému kulatému tvaru. Faktorů, které obdobné nesnáze způsobují, může být hned několik. Vše začíná u správné konzistence těsta a končí u povrchu pánve, na které se palačinky smaží. 
Základní omáčka k masu

Jak udělat základní omáčku k masu. Většina lidí neumí vývar a omáčku zkazí

Grilované či pečené plátky masa mohou na talíři působit poněkud suše, a proto je žádoucí k nim připravit nějakou tu lahodnou omáčku. Receptů najdete hned několik, tou nejlepší a zároveň nejjednodušší je ale ta vůbec nejklasičtější hnědá omáčka, která chuť masa nepřebije a jen ji pozvedne a dodá mu šťavnatost. Postup na její přípravu je ve své podstatě velmi jednoduchý, přesto ale s výsledkem častokrát nejsou mnozí spokojeni. Možná se dopouští chyby při vaření vývaru.