Vaření a recepty

Bramborový salát Pohlreicha: Je docela obyčejný, skvělou chuť mu dodává drobnost

Věděli jste, že bramborovému salátu jako tradiční součásti štědrovečerního pokrmu není ani 100 let? Nenajdete ho ani v kuchařce slavné Magdaleny Dobromily Rettigové, protože se na vánočním stole začal hojně objevovat až ve 40. letech minulého století. Receptů existuje mnoho. Přečtěte si, jak ho dělá nejslavnější český kuchař Zdeněk Pohlreich. 
Oukrop

Oukrop: Skvělá česneková polévka našich předků dávala sílu a zdraví. Zkuste ho

V lecčem se podobá klasické česnekové polévce, a přece se od ní docela liší. Staročeský oukrop si vařili již naši dávní předci, mezi kterými se těšil velké oblibě. Jednak proto, že jeho příprava vyjde jen na několik málo korun, a také kvůli jeho úžasné chuti a blahodárnému účinku na lidské zdraví. Dávný recept na tuto skoro zapomenutou lahůdku si jistě i vy založíte do své kuchařky. A možná i jen do paměti. Postup je totiž natolik snadný, že si jej takřka okamžitě zapamatujete. 
Bylinkové čaje, které ředí krev.

Bylinkové čaje, které ředí krev a fungují jako prevence mozkové mrtvice

Všichni víme, že na spoustu neduhů a zdravotních problémů, kterými trpíme, fungují bylinky někdy i stejně dobře jako chemické léky. Příroda je mocná čarodějka, která nabízí řešení i při vyšší srážlivosti krve. Zkuste některý z těchto čajů a nebudete litovat. Některé navíc fungují i jako prevence mozkové mrtvice. A můžete je ozvláštnit i ovocem, protože některé účinek ještě znásobí.