Vaření a recepty

Sekaná pečeně

Nejlepší domácí sekaná podle Pohlreicha a skvělá vychytávka, aby nepraskla

Připravit skvělou sekanou se na první pohled může zdát jako banální úkol. Vždyť se jen maso okoření, přidá se k němu několik dalších ingrediencí, uplácá se z něj velká šiška a dá se péct. Jenže právě takto upečená sekaná je nezřídka kdy na povrchu nevzhledně popraskaná a může být poměrně vysušená. Tomu se přitom dá předejít s pomocí naprosto jednoduchého triku.
Velmi oblíbenou a často používanou pochoutkou v české kuchyni jsou nakládané kyselé okurky.

Co se stane, když naložíte vepřové maso do láku od okurek? Výsledek je skvělý

Velmi oblíbenou a často používanou pochoutkou v české kuchyni jsou nakládané kyselé okurky. Kdo by je nemiloval?! Jsou bezva křupavé a díky své jedinečné a lahodné chuti se bezvadně hodí nejen do salátů, ale i do sendvičů nebo jen jako doplňující dobrota k některým masovým pokrmům. Zbyl vám od okurek ve sklenici lák? Tak ho určitě nevyhazujte, byla by to zbytečná chyba a připravili byste se o skvělou marinádu na vepřové, kterou často využívají i mnozí šéfkuchaři.
Bleskové špagety s pestem podle Pohlreicha.

Bleskové špagety podle Pohlreicha: Jednoduché a skvělé řešení, když nemáte čas

Připravit jednoduchý a rychlý pokrm není žádný problém, vykouzlit ale rychle a snadno oběd nebo večeři, která navíc skvěle chutná, už může být poněkud tvrdším oříškem. Stačí však jen několik málo surovin, balík oblíbených těstovin a úžasné jídlo, za nějž by se nestyděli ani šéfkuchaři v pětihvězdičkových restauracích, může být během chvilky na vašem stolem. Zkuste si připravit špagety s domácím pestem podle Zdeňka Pohlreicha. 
Bramborový salát za socializmu.

Jak jsme dělali bramborový salát za socializmu? Klasický a poctivý recept

Asi jen málokdo si dokáže představit štědrovečerní večeři bez bramborového salátu. Na slavností tabuli se objevuje již více než sto let a v žádném případě nijak neztratil na své popularitě. V posledních letech však v mnoha domácnostech prošel několika obměnami a od toho tradičního bramborového salátu se v lecčem liší. Víte, jak připravit ten původní?