Vaření a recepty

Víte, jak poznáte dobré uzené maso? Jednoznačně podle vůně, a tak se nezdráhejte a při výběru si k masu přičichněte.

Jak dlouho vařit uzené maso. Je to jednoduché, přesto to mnoho lidí dělá špatně

Patříte mezi požitkáře, kteří si s chutí dají občas uzené maso? Není divu, protože není nad pořádný kus voňavého a křehkého masa z domácí udírny. Podává se nejen na tence nakrájené plátky jako šunka, ale často se používá i nakrájené na malé kousky jako doplněk mnoha pokrmů, omáček a polévek. Víte, jak dlouho je nutné tuto lahůdku vařit, aby neztratila své kvality?
Při kocovině pomůžou některé bylinky a hodně čisté vody.

Bylinky na kocovinu: Tyhle čaje se vám budou po Silvestru náramně hodit

Silvestrovské oslavy se nesou v duchu skvělé zábavy, vynikajícího jídla, ale také alkoholu. A právě toho mají lidé tendence zkonzumovat na oslavu příchodu nového roku leckdy mnohem větší množství než jindy. S nadměrným pitím alkoholu však jde ruku v ruce také nepříjemná kocovina, která nerozvážné opilce dožene hned druhý den ráno. Po ruce se pak hodí mít zásobu nejrůznějších bylinek, které pomůžou příznaky kocoviny snížit na minimum.
Čočka na kyselo je jídlo tak prosté, že se na něj často pod dojmem moderních receptů zapomíná.

Jak uvařit čočku na kyselo, aby nenadýmala. Naše babičky na to měly skvělý trik

Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Říká se, že pokrm z čočky přinese v následujícím roce domů peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak by na vašem stole neměla chybět. Čočka je nejen skvělý zdroj železa, ale pomáhá i s hubnutím a proti mrtvici. Odlehčete svůj jídelníček a připravte si ji na kyselo. Za tohle výživné a vynikající jídlo vás všichni strávníci odmění libým úsměvem!